De Meeuwen neemt revanche op ODIK

12 maart 2023 om 10:11 Sport Deel je nieuws

In een goedgevulde Veluwehal in Barneveld stonden ODIK en de Meeuwen afgelopen zaterdag 11 maart tegenover elkaar.  Meeuwen 2 had in de voorgaande wedstrijd gewonnen tegen ODIK 2. Daarmee behaalde het tweede de titel en promotie naar de reserve 1e klasse volgend zaalseizoen.  De formatie van Rietel en Straatman was er alles aan gelegen om de punten ook mee naar Putten te nemen.   Ook met het oog op de ranglijst en handhaving konden er goede zaken gedaan worden tegen de Barnevelders.

De wedstrijd in Putten in december ging qua scoreverloop gelijk op.   Daar was in Barneveld geen sprake van.  Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiters de Wilde en Schippers had de Meeuwen het initiatief.  De Puttenaren zaten er kort op bij ODIK waardoor de Barneveldse schutters geen ruimte kregen.   De Meeuwen speelde op de doorbraak die ODIK alleen met overtredingen wist af te stoppen. Die werden consequent door het arbitrale duo bestraft met strafworpen.   Na 8 minuten scoorde ODIK bij een 0-4 achterstand voor de eerste maal.  Met 10 minuten op de klok in de eerste helft stond het 1-8.  ODIK ging meescoren, maar de voorsprong van de Meeuwen was ruim.    Bas Noordermeer, in Putten belangrijk voor ODIK met zes goals zat niet in de wedstrijd en miste een strafworp.   Dorinda Kleijer, wel scherp vanaf de stip deze avond liet niet veel later zien hoe wel een strafworp te maken.   Bij de rust was er geen vuiltje aan de lucht (6-12).

Na rust richtte ODIK zich enigszins op.  Doordat de Meeuwen bleef meescoren kwamen de Puttenaren geen moment in gevaar en werd het ook in de tweede helft geen wedstrijd.  Dit gaf Rietel en Straatman de gelegenheid te wisselen.  Onder andere Julian Zwaan en Zhen Bleij mochten hun opwachting maken.  De Meeuwen bleef vrijuit korfballen en behaalde zo een verdiende overwinning.   De 13-26 eindstand was geenszins geflatteerd, maar een juist beeld van de krachtsverhoudingen.  Een sportieve revanche voor de nederlaag in Putten in december.  De Meeuwen passeert ODIK op de ranglijst en neemt voorlopig de ‘veilige’ zesde plaats in.

De strijd om handhaving gaat uiteraard door.  De Meeuwen ontmoet aanstaande zaterdag 18 maart in de Meeuwenhal Nieuwerkerk.  Deze wedstrijd begint om 20.30 uur.  Rode lantaarndrager Pernix en ODIK kruisen eerder op de avond in Leiden de degens.

Doelpunten: Dorinda Kleijer 6, Marrit van de Kamp 5,  Jarin Bruinekreeft 3, Lars de Kruijf 3, Romy Bijsterbosch 3,  Corné IJsenagger 2, Anouk van Brenk 1, Rémon Maarsseveen 1, Nina Filippini 1, Joas Drost 1