Links Elseline en rechts Sarah met brons
Links Elseline en rechts Sarah met brons Elke van Ast

Turnster Sarah Evers van G.V. Orion in Putten wint brons in eigen huis

13 maart 2023 om 09:10 Sport

PUTTEN G.V. Orion hield zaterdag in samenwerking met de KNGU een wedstrijd voor het dames turnen. Turnsters uit de hele regio die uitkomen in het niveau ‘middenbouw 6’ en ‘bovenbouw supplement F’ mochten hun oefeningen laten zien. In de ochtend werd al druk door het team van G.V. Orion opgezet voor de rest van de dag. 

Sarah Evers en Elseline van den Bosch kwamen in actie in Supplement F. Helaas moest Patricia Oudekotte de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een knie blessure. In plaats van turnen zat ze nu bij de organisatie en kon ze helpen bij de wedstrijd. 

Het eerste toestel was de sprong. Elseline sprong een overslag. De beste versie liet ze tijdens de wedstrijd zien. Sarah heeft twee verschillende sprongen gedaan. De eerste was half-in/half-uit en de tweede een overslag. Bij de eerste sprong waren de benen minder gesloten. De overslag was mooi strak.

Op naar de brug. Sarah mocht hier het spits afbijten. Met twee goed gelukte kippen een stabiele oefening die we vaker van haar tijdens de training zien. Elseline turnde ook een stabiele oefening. Helaas lukte bovenin de driekwartreus niet en heeft ze na de val de oefening afgesloten. 

Op de balk verbaasde ze zich allebei. Ze bleven beide staan tijdens de oefening. Elseline had wel wat meer wiebels, maar hé, ze bleef staan. De combinatie van een kattensprong gevolgd door een handstand of een radslag ging zelfs bij beide goed. 

Als laatste de vloer. Elseline mocht hier het als eerste beginnen van haar team. Dit is van Elseline haar favoriete onderdeel en dat is te zien in haar houding. Ze had een mooie lach op haar gezicht en genoot van elke beweging. Ook Sarah mocht hier haar oefening laten zien. Die ging de vorige wedstrijd helemaal niet zoals van te voren gedacht maar nu liet ze zien hoe het eigenlijk hoort. Met een schroef achterover en een overslag-salto in haar oefening liet ze zien wat ze allemaal in huis had. 

Sarah en Elseline werden als team in samenwerking met Sparta Ermelo derde in de ranking. 

Op individueel vlak kreeg Sarah, in haar categorie junior, het brons om haar nek gehangen. Elseline werd 7e. 

Of deze dames door gaan naar de finale is nog even afwachten. Dat krijgen ze later deze week te horen. 

Als ze naar de finale gaan is dat op zaterdag 15 april. Eveneens in de eigen sporthal, de Putter Eng. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie