Santino Oudekotte, Jarrik van Losenoord, Nino Maarseveen, Barend Stoffer, Rik van den Heuvel en Christiaan Bouw.
Santino Oudekotte, Jarrik van Losenoord, Nino Maarseveen, Barend Stoffer, Rik van den Heuvel en Christiaan Bouw. G.V. Orion Putten

Goud en zilver voor turners Orion Putten bij laatste districtswedstrijden in Nijmegen

3 april 2023 om 10:41 Sport

PUTTEN/NIJMEGEN Acht turners van G.V. Orion Putten namen afgelopen zaterdag deel aan de laatste districtswedstrijd heren. Een spannende dag voor de turners en hun trainers in Nijmegen.

In de tweede wedstrijdronde namen Micha Evers en Simon Paalman deel aan de teamwedstrijd. Na de vorige wedstrijd de eerste plaats te hebben behaald, waren de verwachtingen hoog gespannen. Met mooie oefeningen bewezen de mannen dat zij daar zelf geen last van hadden. Simon behaalde zelfs de hoogste score van alle turners op het onderdeel sprong. Samen wisten zij opnieuw de gouden medaille in de wacht te slepen.

Jarrik van Losenoord en Santino Oudekotte namen het tegen elkaar op in de categorie Junior I. De mannen begonnen hun wedstrijd op het onderdeel ringen en lieten daar gelijk zien aan elkaar gewaagd te zijn, met Santino die net iets beter was op het tweede toestel sprong. Jarrik maakte dit goed op de volgende twee toestellen: brug en rekstok. Toen Santino net weer iets hoger scoorde op vloer kwam het aan op het laatste toestel voltige. Hier was het Jarrik die net weer wat hoger scoorde. Met een mooie 15e plaats voor Jarrik en een 17e plaats voor Santino sloten de mannen dit seizoen goed af in dit grote deelnemersveld.

NIPTE RESULTATEN JUNIOR II & SENIOR

In de laatste wedstrijdronde kwamen de overige 4 turners in actie. Christiaan Bouw en Rik van den Heuvel kwamen uit in de categorie Junior II. Hun wedstrijd begon op het moeilijke onderdeel voltige, waar Rik met het eerste toestel gelijk een voorsprong nam op Christiaan. Deze liet zich echter niet kennen en ging in de achtervolging. Christiaan behaalde zelfs de hoogste score van alle deelnemers op brug. Uiteindelijk wist Rik hem toch voor te blijven op 0,50 punt. Eveneens in een groot deelnemersveld werd Rik 11e en Christiaan 12e.

Barend Stoffer en Nino Maarseveen kwamen voor het eerst samen uit in de categorie Senior. Tijdens de laatste trainingen werd al opgemerkt dat de onderlinge verschillen klein waren en met een zilveren medaille voor Nino op zak beloofde het een spektakel te worden. De mannen bleken ontzettend aan elkaar gewaagd: na 4 toestellen was het onderlinge verschil maar 0,05 punt. Na het vijfde toestel stonden de mannen zelfs gelijk in score. Uiteindelijk trok Nino aan het langste eind. Hij mocht de gouden medaille in ontvangst nemen met Barend (op 0,30 punt) naast zich op het podium met een fantastische zilveren medaille.

Op zaterdag 15 april nemen Rik van den Heuvel en Nino Maarseveen nog deel aan het NK in Purmerend. Voor de overige turners zit het seizoen er inmiddels op.

Nino Maarseveen (goud) en Barend Stoffer (zilver).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie