bovenste rij: vlnr: Zoë Kornet, Danique Ruitenbeek, middelste rij: vlnr: Merel van den Brink, Esther van Putten, Isabeau Schaap, Danielle van der Vlist, Iza van Meerveld en Sarah Evers. Vooraan: Maud van Dronkelaar.
bovenste rij: vlnr: Zoë Kornet, Danique Ruitenbeek, middelste rij: vlnr: Merel van den Brink, Esther van Putten, Isabeau Schaap, Danielle van der Vlist, Iza van Meerveld en Sarah Evers. Vooraan: Maud van Dronkelaar. Kirsten Veldhuizen

Ongekend veel finalisten bij turnsters Orion

7 april 2023 om 12:18 Sport Deel je nieuws

Alle plaatsingswedstrijden hebben plaatsgevonden van november tot eind maart voor de selectieturnsters van Orion. Ieder nam deel op haar eigen niveau en had de kans om zich te plaatsen voor 1 of meerdere finales.

In de jongste categorie, de middenbouw (10-12 jaar) hebben maar liefst 4 turnsters zich geplaatst. Zoë Kornet, Maud van Dronkelaar en Danique Ruitenbeek hebben zich geplaatst voor de meerkamp finale niveau 6. Lizzy van den Brink is de enige turnster die zich heeft geplaatst in niveau 5. Voor zowel Zoë als Lizzy geldt dat dit het eerste wedstrijdseizoen is, omdat zij de jongste deelneemsters zijn. Super knap om dan al een finaleplaats in de wacht te slepen! Wil jij deze 4 toppers in actie zien? Dat kan! Aanstaande zaterdag 15 april turnen zij in eigen huis (Sporthal Putter Eng) de finale.

In de bovenbouw (13 jaar e.o.) hebben we verschillende categorieën waar er maar liefst 14 finaleplaatsen zijn behaald. Iza van Meerveld en Isabeau Schaap hebben zich geplaatst voor de meerkampfinale. Daarnaast heeft Iza zich ook geplaatst voor een sprongfinale. Voor Isabeau maar liefst 2 toestelfinales, namelijk op sprong en balk. Merel van den Brink en Esther van Putten turnen een niveau hoger en hebben zich geplaatst voor de meerkampfinale. Of zij zich ook hebben geplaatst voor een toestelfinale, is nog even afwachten. Sarah Evers, turnt bij Orion op het 1 na hoogste niveau, heeft in de voorrondes maar liefst 2x op het podium gestaan en heeft zich dan ook geplaatst voor een meerkampfinale. Daarnaast mag zij ook haar mooie sprong- en balkoefening laten zien tijdens de toestelfinales. Als laatste heeft Daniëlle van der Vlist een topprestatie neergezet, ze heeft zich geplaatst voor maar liefst de meerkamp én 3 toestelfinales! Naast de meerkamp zal zij haar brug-, balk- en vloeroefening nogmaals mogen tonen aan het publiek en de juryleden. Voor de dames van de bovenbouw geldt dat zij de meerkampfinale op 13 mei turnen in Beekbergen. Voor de toestelfinales hebben zij nog iets langer om te trainen, deze staat gepland op 3 juni, tevens in Beekbergen. We zijn   als vereniging ontzettend trots op dit resultaat wensen alle turnsters natuurlijk heel veel plezier en succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie