De winnaars bij de dames 'De Optimisten'
De winnaars bij de dames 'De Optimisten' Teun van Bloemendaal

Hemelvaartstoernooi Rood-Wit ‘58; Groter, beter & leuker dan vorig jaar

22 mei 2023 om 10:09 Sport Deel je nieuws

Volgend jaar weer toch? De vraag die vorig jaar vaak werd gesteld. Met ruim 300 deelnemers en bezoekers, droog weer en een fantastische sfeer was dat jaar lastig te evenaren of te overtreffen zou je zeggen. Mooi wel dus. Het Van Hemelvaartstoernooi 2023 was een doorslaand succes. Meer teams, meer bezoekers, meer eten en het belangrijkste; meer plezier.

Het toernooi ging om 12:00 van start met 21 herenteams en 4 damesteams. Er werd gestreden, gescoord en gelachen. Een mix van vriendenteams, bedrijventeams en wat fanatiekere teams zorgde voor een spannend en leuk toernooi. Na bijna 5 uur voetbal waren de winnaars bekend; bij de dames wonnen ‘De Optimisten’ en bij de heren wist ‘Mappie Z’ beslag te leggen op de eerste plaats. Wesley Oud, speler van Mappie Z, hierover; “Geweldig om dit toernooi te winnen. Die grote beker die we wonnen was leuk, die meters bier ook, maar die rode badjassen waren het mooiste van alles. Die ga ik elke ochtend gebruiken!”.

Kinderen
Niet alleen voor de deelnemers was het een mooie dag, ook voor de bezoekers was er genoeg te doen. De kinderen vermaakten zich op het springkussen, in de pannakooi of bij het schminken. Als kers op de taart was er ook nog een echte ballonartiest ingehuurd die de mooiste creaties wist te maken. En als ze trek hadden, konden ze een gratis suikerspin halen.

Feest
Om 17:00 werden er 1500 broodjes hamburgers en shoarma gebakken voor de ruim 600 bezoekers. Ook dit was allemaal gratis voor zowel deelnemers als bezoekers. Dit allemaal dankzij de sponsors Workz, Gijsbertsen en Maatt. Om 17:30 kwam volkszanger Dennis van Velsen optreden. Hij zorgde in de stralende zon voor een heerlijke sfeer met meezingers als ‘Engelbewaarder’ en ‘Vanavond ga ik even uit m’n bol’.

Voor Marco Jansen was het helemaal een bijzondere dag; “Ik ben vandaag 40 geworden. Overal op het terrein hingen er flyers en zelfs een groot spandoek met mijn gezicht erop. Ook kreeg ik een mooi shirt van m’n favoriete club Ajax en dan ook nog zo’n fantastisch toernooi hier. Een dag om nooit te vergeten!”.

Ludieke actie
Net als vorig jaar hadden de organisatoren weer iets ludieks bedacht. Deze keer was dat het onderdeel ‘Schiet ‘m erin’. René van Hemel reed rond op een fiets met daarop een groot vangnet. Wist je de bal in het net te schieten, kreeg je een kannetje bier. Wist je René te raken, had je veel plezier. Gelukkig voor René gingen de meeste schoten ruim langs hem heen en kon hij na ruim 200 pogingen weer verdergaan met feesten.

Volgend jaar weer
Na deze 2de editie kunnen we wel zeggen dat dit toernooi een blijvertje is. Een leuke dag voor het hele gezin dat perfect past bij Rood-Wit ’58. Niet de grootste, wél de gezelligste!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie