Iza van Meerveld 2e plaats sprongfinale
Iza van Meerveld 2e plaats sprongfinale Kirsten Veldhuizen

Iza van Meerveld pakt zilver in sprongfinale

4 juni 2023 om 18:14 Sport Deel je nieuws

Vier selectieturnsters van Orion Putten stonden zaterdag 3 juni in een toestelfinale. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de turners uit Putten.

In alle vroegte mochten Iza van Meerveld en Isabeau Schaap de wedstrijd openen. Beiden hadden zich geplaatst voor de sprongfinale. Isabeau turnde een keurige arabier over de pegasus, maar greep net naast de medailles met een 4e plaats. Iza turnde tijdens de kwalificaties tweemaal een keurige overslag over de pegasus en dat werd beloond! Zilver mocht zij in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking. Na de sprongfinale zat het er voor Iza op, voor Isabeau stond de balk nog op het programma, zij haalde haar oefening een beetje door de war, maar eindigde als 5e.

Merel mocht in de tweede wedstrijd turnen. Zij had zich op brug en balk geplaatst voor deze finale. Op brug had ze maar 1 stopje, maar kon de rest netjes door turnen. Na de brug was het gelijk tijd voor de balkfinale. Ze turnde stabiel en dat werd beloond met maar liefst een 10.450 pnt. Een mooie 9e plaats in een groot deelnemersveld. Merel kijkt trots terug op haar oefeningen en heeft een mooi seizoen achter de rug.

Als laatste mocht Danielle van der Vlist in actie komen voor Orion. Ze was de enige turnster in de categorie Senior. Ze turnt nog maar 2 seizoenen in de selectie van Orion, maar heeft zich voor maar liefst 3 toestelfinales geplaatst! Brug ging tijdens het inturnen voortreffelijk, maar liet tijdens de wedstrijd helaas te wensen over. Nieuwe kansen op de balk dus. Hier turnde ze stabiel, maar moest een val incasseren bij de radslag. Helaas dure punten, waardoor ze haar podiumplaats aan iemand anders moest geven. Op vloer turnde ze netjes en stabiel, maar dit was een erg sterk deelnemersveld! Ze eindigde als 10e. Ook Danielle kan trots terugkijken op haar seizoen, 2x goud, 1x zilver in de voorrondes en een meerkampfinale turnde zij al voorafgaand aan haar toestelfinales in Nijmegen.

Nu gaan we het laatste stuk van dit seizoen in, waarin we hard trainen voor nieuwe doelen voor komend seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie