Wedstrijdmoment PDC Putten - WSDV 2 Wageningen.
Wedstrijdmoment PDC Putten - WSDV 2 Wageningen. PDC Putten

PDC Putten wint van WSDV Wageningen en boekt zodoende derde zege op rij

6 december 2023 om 09:00 Sport

PUTTEN In de clubcompetitie heeft PDC Putten de derde wedstrijd op rij gewonnen. Zelden ging PDC Putten zo voortvarend van start in de clubcompetitie, al was het tegen het tweede team van WSDV Wageningen kantje boord. Van de Veen won als enige terwijl de andere vijf partijen in een gelijkspel eindigde.

De eerste uitslag was die tussen Koops en Gijsbers, waarbij Koops er niet in slaagde beslissend voordeel op het bord te krijgen (1-1). Hetzelfde resultaat bereikte Kieft tegen Maliepaard aan het eerste bord. Na een fraaie damcombinatie kwam Kieft een schijf voor, maar het eindspel wist hij niet te winnen terwijl hij meerdere kansen onbenut aan zich voorbij liet gaan (2-2).

Van de Veen had een goede positie tegen Linssen al was het oppassen geblazen. Van de Veen hield het hoofd koel en wikkelde fraai naar winst toen Linssen verslapte en zijn verdediging rammelde (4-2). Visser bereikte een degelijke remise tegen routinier Van Mourik waarbij het evenwicht niet echt werd verstoord (5-3).

ONTSNAPPING

De spanning zat er flink in toen Cousijnsen in een gunstige positie desondanks wankelde tegen Van Deelen, die met een damcombinatie winnend leek toe te slaan maar bij de volgende zet met zijn dam misgreep en Cousijnsen liet ontsnappen met remise als gevolg.

Aan teamleider Timmer was het om de overwinning binnen te slepen. Dat deed hij tegen Binato door in het eindspel de weg naar remise te vinden waarbij, tegen de verhoudingen in, Timmer zelfs nog een opgelegde winstkans in de schoot geworpen kreeg die door beiden was overzien (7-5).

DRIE OVERWINNINGEN

Na drie ronden is het spannend in de eerste klasse van de Gelderse clubcompetitie. Zowel ABC Apeldoorn-Brummen CT als PDC Putten staan op drie overwinningen. En ook DCG Groesbeek heeft na twee wedstrijden de maximale score. De volgende wedstrijd voor PDC Putten is de uitwedstrijd op 1 december tegen DCL Lent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie