Opmars.
Opmars. S Brunings

GV Orion was voor het eerst sinds lange tijd in Putten weer gastheer van een districtsbekerwedstrijd turnen heren

6 december 2023 om 14:10 Sport

PUTTEN Op zaterdag 25 november werd er voor het eerst in lange tijd weer een districtswedstrijd voor het heren turnen georganiseerd in Putten. De turners van Orion konden in eigen huis laten zien waar ze de afgelopen tijd hard voor hebben getraind.

Micha Evers moest vroeg op, want hij was in de eerste ronde al aan de beurt voor zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Samen met de jongens van Penta Winterswijk vormde hij een team in het niveau Pupil C. Hij begon zijn wedstrijd op vloer waar hij weer even in moest komen, maar na een goede tweede oefening op voltige had hij de smaak te pakken. Op de andere toestellen turnde hij een zeer stabiele wedstrijd. Vooral op sprong behaalde hij een erg hoge score van maar liefst 16.800! Uiteindelijk behaalde hij met het team een vijfde plaats en individueel een veertiende stek.

Vervolgens was het de beurt aan Sem van der Velden en Luca Balke. Voor dit tweetal de eerste plaatsingswedstrijd. In de categorie jeugd D waren zij samen met twee turners van CGV Urk een team. Ze begonnen hun wedstrijd op het lastige onderdeel voltige. Een dag voor de wedstrijd leerde Luca nog de ‘schaar’ op dit onderdeel, dus het was spannend of het zou lukken, maar zijn oefening ging goed. Ook daarna op ringen turnde Sem een erg mooie oefening en sloot daar zijn oefening af met een salto achterover. Ook zij werden als groep vijfde en individueel kwam Luca tot de twaalfde plaats, met twee plaatsen achter zich Sem.

Tot slot was het in de derde ronde de beurt aan Santino Oudekotte en Jens Zwijnenberg. Zij namen deel in niveau 5 en waren samen met de jongens van KEV Vriezenveen voor de tweede keer een team. Helaas kon Jarrik van Losenoord deze wedstrijd niet deelnemen in verband met een blessure, maar hij was er wel bij als support voor zijn teamgenoten. Santino liet zijn beste oefeningen zien op rek, vloer en sprong. Op sprong behaalde hij zelfs de hoogste score van alle deelnemers. Jens liet vooral op brug, voltige en ringen mooie oefeningen zien. Ondanks dat voltige niet zijn favoriete onderdeel is, werd hij daar toch vijfde. Uiteindelijk zijn de heren met hun team vijfde geworden met maar 1.200 verschil met het podium.

Voor Sem en Luca is de najaarscompetitie nog niet afgelopen, want zij hebben hun tweede wedstrijd op 16 december in Didam.

Concentratie en kracht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie