Afbeelding
SDC Putten

Corona of niet; je chocoladebeen kun je altijd beter maken

7 juni 2020 om 11:43 Voetbal

PUTTEN In deze rare tijd waar alles op z’n kop staat, hebben de spelers onder de 8 en onder de 10 jaar van SDC Putten hun best gedaan om hun chocoladebeen te ontwikkelen. Daarom werden, net als elk jaar, ook dit jaar bekers uitgereikt.

Je chocoladebeen, een mooie term uit de voetballerij. Veel voetballers, zo niet allemaal, hebben een voorkeur voor links of rechts. Dat been is het best geoefend en daarmee kunnen ze het beste schieten. Het andere been is wat minder sterk of nauwkeurig, en dat wordt het chocoladebeen genoemd.

Als je met je beide benen goed uit de voeten kunt, ben je een betere voetballer en kun je uiteindelijk hoger komen. ,,Spelertjes van SDCP vallen op door hun tweebenigheid en zijn er zelfs twee spelers op de talentendag van Ajax gescout. Een extra stimulans om je best te doen natuurlijk", aldus organisator Ton van der Stelt.

SPONSORS Hij is daarom blij dat de sponsors van het chocoladebeenproject ook dit jaar weer bereid zijn geweest de bekers beschikbaar te stellen, en de ballen die de spelers mee naar huis krijgen om tegen een muurtje te oefenen. Van der Stelt: ,,Het zijn vaak elk jaar dezelfde sponsors, omdat ze dit project een warm hart toe dragen. Ik hoop ook dat voor het komend seizoen de sponsors ons in staat zullen stellen de organisatie weer te realiseren."

Er waren in totaal 24 winnaars, maar vanwege de coronatijd was het niet mogelijk ze allemaal op de foto te zetten. Daarom zijn er van drie teams de winnaars gefotografeerd. ,,Ze stralen in ieder geval veel plezier en trots uit en daar doen we het voor." 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie