* Archieffoto.
* Archieffoto. Harry ten Hove

SDC Putten haalt uit tegen Noordscheschut

7 september 2020 om 17:08 Voetbal

PUTTEN SDC Putten schoot het seizoen 2020-2021 uit de startblokken met een 1-5 zege in Drenthe op Noordscheschut. ,,Het was een heel harde ploeg die continu overtredingen maakte. We hadden wat tijd nodig en kwamen ook nog uit het niets met 1-0 achter’’, sprak trainer Cesco Agterberg.

Vier minuten later maakte Rick Degenaar gelijk met een hakbal. De 1-2 van Michel van Aggele was curieus. De keeper schoot tegen de aanvaller aan, waarna de bal in het doel rolde. ,,Van Aggele ging daarbij knock-out en het was niet verantwoord om hem door te laten spelen.’’

Met Joshua Driehuis als vervanger liep SDC na rust uit naar 1-4 door twee keer Vincent ter Burg, waarvan één strafschop. ,,Toen was de wedstrijd wel gespeeld. Ons niveau werd wat minder, we werden wat slordig.’’

Tien minuten voor tijd kreeg Noordscheschut een rode kaart voor vasthouden van Jurian van den Brink over de middenlijn. Joshua Driehuis maakte nog 1-5.

Agterberg was ‘erg blij’ met het resultaat. ,,Qua effectiviteit was het heel goed en ook organisatorisch zag het er stabiel uit. We hebben de eerste overwinning gepakt zonder vier potentiële basisspelers. Natuurlijk startten we goed, maar we weten ook wel dat Noordscheschut geen hoogvlieger is in deze afdeling. Tegen De Dijk beginnen we gewoon weer op nul en ik zat ze ook hoger in dan Noordscheschut.”

De Dijk verloor de eerste wedstrijd met 0-3 van AZSV. ,,De Dijk staat wel bekend als springplank voor jonge talenten. Ieder jaar melden zich spelers die echt wel kunnen voetballen. Ook nu is de groep vrij nieuw. De clubcultuur en de Amsterdamse mentaliteit is dat ze uitgaan van eigen kracht, aanvallend voetbal spelen en daarbij een beetje lak hebben aan de tegenstander. Ik mag die instelling wel.”