Alfred Schreuder bij Barcelona: ‘Werken met Messi is heel bijzonder’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Alfred Schreuder bij Barcelona: ‘Werken met Messi is heel bijzonder’

27 jun, 10:16 Voetbal EPA
Assistent-trainer Alfred Schreuder fungeerde tijdens het duel Valencia-Barcelona als hoofdcoach. De Barnevelder verving de geschorste Ronald Koeman.
Assistent-trainer Alfred Schreuder fungeerde tijdens het duel Valencia-Barcelona als hoofdcoach. De Barnevelder verving de geschorste Ronald Koeman.

BARNEVELD ,,Een wedstrijd in een vol Nou Camp. Daar kan ik mij echt op verheugen. Spelen zonder publiek was een kleine tegenvaller net als het missen van de titel, maar verder was het een prachtig seizoen.’’ Alfred Schreuder kijkt met genoegen terug op zijn eerste periode bij Barcelona. Ik ben heel blij dat we nog een seizoen mogen blijven,’’ zegt de Barnevelder, die met hoofdcoach Ronald Koeman een uitstekende combinatie vormt. ,,Het klikt tussen ons.’’

Voor Alfred Schreuder (48) was het seizoen 2020/2021 een ‘heel bijzonder jaar’. ,,Een seizoen werken met een speler als Lionel Messi is echt heel bijzonder. Dat had ik een paar jaar geleden alleen maar durven dromen.’’ 

Maar voor Schreuder bleef het niet bij een droom. Zijn plotselinge en onverwachte afscheid als hoofdcoach van Hoffenheim werd gevolgd door een even verrassende aanstelling als assistent bij één van de grootste clubs in de wereld. ,,Het vertrek bij Hoffenheim was verrassend omdat het kort voor het einde van het seizoen was. We deden het goed, maar ik had een verschil van inzicht over de toekomst. We kwamen daar niet uit en besloten uit elkaar te gaan. Daarna kwam ik pas in beeld bij Barcelona. Dat was na een kennismakingsge..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.