Jefta van den Broek aan de bal; Hjalmar Oomens (De Dijk) en Steyn van Ark en Armando van Breda kijken toe. Foto: Aalt van de Kamp

Slecht paasweekend voor SDC Putten

19 april 2022 om 09:15 Voetbal

Verlies tegen Berkum (1-2) en De Dijk (1-3)

PUTTEN Trainer Mark Bakker sprak vooraf over twee finales die SDC Putten in het Paasweekend te wachten stond. Doel was afstand nemen van de onderste vier, maar de realiteit is dat SDC Putten na verlies tegen Berkum op zaterdag en De Dijk op maandag toch weer naar beneden moet kijken. De afstand op een nacompetitieplek is maar één punt met nog zeven wedstrijden te gaan.

Marco Jansen

De thuisploeg keek al na 4 minuten tegen een achterstand aan doordat Amir Riffi namens de Amsterdammers doeltreffend uithaalde. ,,Dat was een flinke klap. De Dijk heeft goede en vaardige spelers, daar hadden we moeite mee. Gelukkig kregen we het laatste kwartier voor rust wel weer controle en maakte Kevin Schmidt een prima 1-1’’, zag coach Mark Bakker. ,,Dat gevoel wilden we meenemen naar de tweede helft. Maar na een klein foutje op het middenveld volgde er een diepe bal en stonden we weer met 1-2 achter (Dihailey Darnley). Toen uit een corner ook nog de 1-3 binnenviel (Abraham Misehouy), was dat de genadeklap. We hebben nog wel aanvallend gewisseld, maar onze vastigheden waren weg. Het was ook zwaar, het is onmogelijk om in drie dagen twee wedstrijden te spelen. Op de trainerscursus wordt gezegd dat het niet mag en er 72 uur tussen moet zitten. Als je dan voor komt is het makkelijker verdedigend georganiseerd te staan dan wanneer je aanvallend wat moet creëren. Dat voordeel had De Dijk en zij hebben het uiteindelijk ook beter gedaan dan wij.’’

Zaterdag tegen Berkum verliep het scenario niet veel beter. Berkum sloeg kort voor rust twee keer toe door Martijn Brakke en Johnsen Bacuna. SDC Putten zette daar te weinig tegenover. Bakker: ,,We speelden niet goed en verloren veel duels. We waren niet de baas over onze directe tegenstanders, waardoor zij elke keer onder de druk uit kwamen en wij in grote ruimtes kwamen te spelen. In zulke wedstrijden moet je er alles aan doen en het uiterste uit jezelf halen en ten koste van alles duels willen winnen. Dat deden we niet en daar was ik in de rust erg boos over.’’ De woorden van Bakker resulteerden in een meer gedreven SDC Putten na rust, wat leidde tot een doelpunt van Mark Bouwman, die scoorde na een klein uur uit een voorzet van Vincent ter Burg. Verder kwam de thuisploeg echter niet. ,,We verloren de stootkracht doordat de energie wegebde. De winst voor Berkum was verdiend.’’

De conclusie voor Bakker is helder: ,,Dit is een bijzonder slecht weekend waarin we gepasseerd zijn door Berkum en door Buitenpost. We staan nog maar een punt voor op De Dijk en die staan nog steeds vierde van onderen. We hebben ons definitief gevoegd bij de groep die strijdt tegen de nacompetitie. Aan dat gevoel moeten we even wennen, veel jongens komen voor het eerst in zo’n situatie. Het vertrouwen heeft een flinke deuk gekregen na zo’n weekend en je ziet ook dat de jonge groep moeite heeft om het vertrouwen te houden. Het wordt spannend.’’

Zaterdag is al weer de volgende ‘finale’, uit tegen Noordscheschut. ,,Je hoort van alle trainers dat zij veel lange ballen spelen en vechtvoetbal met veel duels op een grasmat met te lang gras. Het is duidelijk wat ons te wachten staat.’’