Abdelouahed is er vanavond bij; de nu al historische halve finale van Marokko - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Abdelouahed is er vanavond bij; de nu al historische halve finale van Marokko

14 december 2022 om 19:30 Voetbal Abdelouahed el Houari
Abdelouahed el Houari zag zijn 'underdogs' live Portugal met 1-0 verslaan en de halve finale bereiken.
Abdelouahed el Houari zag zijn 'underdogs' live Portugal met 1-0 verslaan en de halve finale bereiken.

AMERSFOORT/QATAR De Amersfoortse maatschappelijk werker en buitengewoon fractielid van DENK Abdelouahed el Houari maakt momenteel een stukje geschiedenis mee in Qatar. ‘Zijn’ Marokkaanse voetbalelftal is niet alleen voor het eerst doorgedrongen tot de knock-out fase van het WK voetbal, maar bereikte ook als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van dit wereldwijde spektakel. 

Vanavond neemt de nationale voetbalploeg het op tegen Frankrijk, de ‘titelverdediger’ en opnieuw kandidaat voor de eindzege. Maar dat laatste gold vooraf ook voor België, Portugal en Spanje, die de Leeuwen van de Atlas al naar huis stuurden. Daarnaast kwam die andere halve finalist, Kroatië, niet verder dan een 0-0 tegen Marokko in de poulefase.

Nie..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.