Noevel Kasmi in een duel om de aankomende bal.
Noevel Kasmi in een duel om de aankomende bal. Aalt van de Kamp

Doelpuntrijk oefenduel met Flevo Boys valt in slotfase de kant van SDC Putten op

21 augustus 2023 om 12:20 Voetbal

PUTTEN SDC Putten won zaterdag een doelpuntrijke oefenwedstrijd op sportpark Putter Eng. De formatie van trainer Kwado Boateng wist uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind te trekken.

De start van SDC Putten was dramatisch te noemen. Vincent ter Burg haalde na twee minuten een Emmeloorder neer toen die alleen op keeper Thodorie Velanas af kon gaan. Scheidsrechter Max van der Lei kende een strafschop toe, die door Thom Bos werd benut: 0-1. Toe Frits Dantuma in het eerste kwartier de marge verdubbelde, moesten de Puttenaren echt de mouwen opstropen. Dat deed de formatie van Boateng vol overgave en het was Jesse Schuin die de spanning terugbracht in het duel door uit de draai de 1-2 aan te tekenen. Matthew van Duinen profiteerde op slag van rust van een ketser van de Flevo Boys-doelman en kon het leder zo in het lege doel schuiven. Daardoor gingen beide ploegen met een 2-2 tussenstand aan de thee.

Vlak na rust kon SDC Putten zelfs voor het eerst de voorsprong nemen. Opnieuw was Schuin de doelpuntenmaker. Op aangeven van Daan Wieringa ontdeed de lange spits zich van zijn directe tegenstander en schoof de 3-2 tegen de touwen. Rob Buter verschalke halverwege de tweede helft Velanas door een razendsnelle omschakeling van de gasten uit Emmeloord in eigen doel te glijden (3-3).

Toch zou het daar niet bij blijven op sportpark Putter Eng. Noevel Kasmi gaf tien minuten voor tijd een splijtende bal op Ryannique Inge, die van rechts naar binnen sneed en met links het net vond: 4-3. Flevo Boys had in blessuretijd nog een geweldige kans op de gelijkmaker, maar de Emmeloorders vonden de lat boven Velanas. Daarna floot arbiter Van der Lei af en zo won SDC Putten opnieuw een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2023/24.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie