Eerste baby van Putten gedijt in couveuse

6 januari 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De eerste baby van Putten die op 1 januari, 9 weken te vroeg, werd geboren in het Sophia Ziekenhuis in Zwolle en donderdag werd overgebracht naar het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk gedijt goed in de couveuse.

door Jeanne Dijkstra

Ook al is het gewicht van de piepkleine Marco wat teruggevallen, namelijk 1650 gram tegen 1770 gram bij de geboort, maakt Marco het volgens zijn moeder uitstekend. ,,Hij is al van de beademing af en heeft alleen nog een maagsonde voor het eten. Ook ligt hij aan de monitor. De jonge ouders van de piepkleine Marco zijn blij dat ze weer thuis kunnen slapen. Elke ochtend gaat moeder Evelien naar haar zoon toe. 's Avonds gaan ze met zijn tweeën.

Marco kondigde zich tot grote schrik veel te vroeg aan en werd daarmee heel onverwachts de eerste baby van 2011 van Putten. Evelien en Alfred Lubbertsen verbleven sinds de vroege geboorte in het Ronald MacDonaldhuis, zodat ze elke dag in de buurt van hun baby konden zijn.

Donderdag was Marco voldoende aangesterkt om de reis naar Harderwijk te kunnen maken. Mogelijk moet Marco nog tot begin maart in Harderwijk blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie