SDC Putten begint competitie met verlies

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

De overwinning van de bezoekers was niet onverdiend, maar kwam wel gelukkig tot stand. SDC Putten had een punt kunnen overhouden aan deze eerste topper aan de Putter Eng.

PUTTEN - Het eerste competitieduel tussen SDC Putten en Quick Boys werd in de tweede helft beslist. SDC Putten bleek verrassend goed partij te kunnen geven aan de kampioenskandidaat van de hoofdklasse A, Quick Boys, maar sloot de wedstrijd toch af met een verlies: 1-3. door André Sijtsma

Jan Boes had in de ploeg een plaats ingeruimd voor de jonge Maikel Simon. Daardoor kon Kees Pluim weer op zijn vertrouwde plaats op het middenveld spelen. Dit bleek voor de nodige rust op het middenveld te zorgen. Samen met de man van de wedstrijd, Youssef Salama, zou dit in de komende weken wel eens de sleutel kunnen zijn naar meerdere successen.

Quick Boys liet vanaf de eerste minuut zien dat het een van de betere ploegen is in de hoofdklasse A. Met verzorgd voetbal werden er in de eerste tien minuten een paar kleine kansen gecreëerd, echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Randy Frijn. De eerste goede kans voor SDC was een vrije trap, die hoog werd overgeschoten. Na 15 minuten was het bijna 0-1 voor Quick Boys, een vrije trap van Maarten Bak werd op de lat gekopt door spits Chelton Linger.

Een van de gevaarlijkste mensen in de aanval van de bezoekers, die samen met Jaap van der Plas, de rechtsbuiten van Quick Boys de verdediging van SDC veel werk bezorgde. Maikel Simon had het zwaar deze middag. Hij verdiende een compliment, want hij bleef alert en strak verdedigen en dit resulteerde diverse keren in het afstoppen van de eerdergenoemde Jaap van der Plas.

Na ruim een halfuur kwam Quick Boys op voorsprong, een harde geplaatste schuiver van Michael van der Heijden werd ingegleden door Patrick Duarte.

Lang stond deze stand niet op het scorebord, in de 35e minuut kwam SDC Putten langszij, met een strak schot van buiten de 16 verraste hij Peter Messemaker, doelman van de bezoekers. Met een verdiende 1 - 1 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de rust, één wissel aan de kant van Quick Boys, Gino Lauwers werd vervangen door Dustin Huisman. Het spelbeeld bleef lange tijd gelijk aan de eerste helft, waarin er een licht veldoverwicht was voor de bezoekers en SDC voetbalde naar haar vermogen. In deze fase van de wedstrijd was Quick het dichtst bij een voorsprong. Hendrik van Beelen kopte net over de goal van Randy Frijn. SDC Putten was zeker niet kansloos. Het is echter wel jammer dat individuele acties vaak te lang worden doorgezet en dat er onvoldoende aandacht is voor de mede spelers.

In de 60e minuut een uitstekende actie van Madih Doufikar, hij sneed door de verdediging van de bezoekers en ging voor eigen succes. Op dat moment stond Peter Boeve geheel vrij en had SDC zomaar op voorsprong kunnen komen.

In de 70e minuut was er een strafschop nodig om Quick Boys aan de 1-2 te helpen, helaas ging hier een ongelukkige actie aan vooraf van Sven Onclin. De bal werd niet echt goed ingeschoten door Maarten Bak maar verdween door het midden in de goal van SDC.

Ton IJzerman kwam nog in de ploeg voor Youssef Salama en met nog een kwartier te spelen ging de thuisploeg op zoek naar de 2 - 2.

Met nog vijf minuten te spelen valt het doek voor SDC Putten, een houdbare bal van Derek van der Plas werd volledig verkeerd beoordeeld door de doelman Randy Frijn 1 - 3. Met 6 gele kaarten eerlijk verdeeld over beide teams werd de wedstrijd beëindigd en zochten de teams de kleedkamer op.

Kees Pluim speelde een prima wedstrijd op het middenveld en hoopt op het behoud van deze plaats in de komende wedstrijden. ,,Dit is echter wel aan de trainer'', zei hij na de wedstrijd. ,,We hebben er met z'n allen voor gevochten en het was jammer, dat een strafschop het breekpunt was in de wedstrijd''. ,,Zelfs met de 1 - 2 hadden we nog de hoop om gelijk te kunnen komen, ja en dan valt ook de 1 - 3 nog heel ongelukkig''. ,,Volgende week tegen Voorschoten '97 gaan we voor de 3 punten, we willen niet te ver achterop raken van de bovenste plaatsen''.