Expositie in Kunstkelder

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Sinds vrijdag 9 september om 20.00 uur er een nieuwe expositie in de Kunstkelder. De expositie bevat (schilder)werken van Nita Veeren en Jeannette Wolswinkel-van Ekris, beelden van Joop Geldof en sieraden van Ton Postma. De kunstenaars zullen op deze avond hun werk zelf inleiden. De expositie is te zien tot en met 8 oktober 2011.

Nita Veeren: ,,Zover ik me kan herinneren heb ik getekend. Toen ik ouder werd ging ik aquarelleren, daarna schilderen met olieverf op doek. Nu werk ik het liefst met allerlei materialen in gemengde technieken op paneel. Mijn schilderijen zijn soms figuratief, soms abstract en soms beide in combinatie. Terwijl ik bezig ben met mijn werk sluit ik mezelf op en is de mening van een ander niet van belang. Dat is het pas wanneer mijn schilderijen worden tentoongesteld. Dan hoop ik met mijn werk de toeschouwer te kunnen bereiken en ontroeren. Met heel veel plezier heb ik ook kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Lessen heb ik gevolgd aan de Rietveld Academie in Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam''. (www.nitaveeren.nl)

Jeannette Wolswinkel-van Ekris: ,,Als ik schilder kom ik in de wereld van het schilderij…. Ik volg sinds 1985 schildercursussen, de laatste jaren onder begeleiding van kunstenaars bij 'scholen in de kunst' te Amersfoort.

Ik schilder met acrylverf op doek, liefst op groot formaat, figuratief, dieren en abstract, momenteel in zwart- wit met lijnen. Wat er uiteindelijk zal verschijnen is voor mij als een avontuur. Sinds 2003 heb ik een eigen atelier, waar ik ook met veel plezier kinderen en volwassenen les geef. Een droom die is uitgekomen. Ik maak ook werk in opdracht''. (www.artiplu.nl)

Joop Geldof: ,,Door de ruimte en inspiratie, ontdek ik mezelf, mijn ideeën en breng deze tot uitdrukking in beelden. Deze zijn meestal een expressie van de mens, zijn wil, emoties en de natuur. Ik werk in de steensoorten serpentijn, whamani, marmer, albast, springstone, zandsteensoorten en arduin. Soms is de vorm die de ruwe steen heeft, leidend. Ik leid de steen dan als combinatie van soort, kleur en vorm naar het uiteindelijke beeld. In andere situaties ,,leg ik de steen mijn wil op''. Ook maak ik ontwerpen voor beelden in staal. Het maken van elk beeld is een proces met ups en downs zowel in het vrije werken als werken in opdracht. Bij opdrachten is het heel belangrijk om de gedachten en wensen van de opdrachtgever mee te nemen. In mei 2005 rondde ik de driejarige opleiding Beeldhouwkunst af aan de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst te Driebergen. In 2006 en 2010 kreeg ik de opdracht tot het maken van een sculptuur behorende bij de Rabobank Ondernemersprijs Leusden. Sinds 2003 geef ik zelf beeldhouwlessen. Op deze manier breng ik in anderen het proces op gang om de eigen kunstzinnige kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen''. (www.beeldenvanjoop.eu)

Ton Postma volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en werd in 1969 docent aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven. Hij kreeg opdrachten voor het maken van kerkzilver, ambtsketens en ordetekens voor bestuursfuncties. Hij exposeerde talloze keren in binnen- en buitenland. Over zijn werk zegt hij: ,,Jarenlang was er de opvatting dat het ambachtelijke en technische ondergeschikt moesten zijn aan het creatieve. Maar het is juist heel spannend en daardoor creatief om het materiaal in vorm te brengen. Vormonderzoek is ook materiaal(metaal)onderzoek en de noodzakelijke beheersing daarvan kan zeer stimulerend werken. De vormgeving blijft in hoofdzaak uit de verbeelding voortkomen. Het onbewust opnemen van indrukken zal altijd een groot deel van het resultaat beïnvloeden. Het draagbaar maken van sieraden is in feite een stukje toegepaste kunst. Om een sieraad optimaal te laten zijn, zijn twee personen nodig: de maker, maar in hoge mate de draagster die het doet leven''.

U vindt de Kunstkelder aan de achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat).

Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op zaterdag.

Open: di, do en vr van 14.00 - 16.30 uur, wo en za van 10.00 - 12.30 uur.

De tentoonstellingscommissie van de Gemeente Putten, Bruno Fabriciusstraat 10, 3881 CM Putten,

Tel. 0341-352908. Voor meer informatie, zie www.kunstinputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie