Boekenmarkt kinderboekenweek op de Wegwijzer

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - PCB De Wegwijzer opende dinsdag 4 oktober de Kinderboekenweek met een boeken kleedjesmarkt op school van 14.30-13.15 uur. Kinderen konden hun eigen boeken verkopen en zo andere boeken kopen.

De Wegwijzer koppelt de de komende twee weken een project aan de kinderboekenweek voor de hele school. Zo zijn weer nieuwe voorleesboeken aangeschaft, want het voorlezen neemt een belangrijke plaats in binnen de school. Ook gaan de leerlingen van groep 7 en 8 voorlezen in de kleuterbouw. Het thema helden wordt uitgewerkt per groep en de onderwerpen zijn heel divers: groep 1 "Mijn papa is een held, mijn mama is een held en ik ben ook een held, kijk maar eens wat ik al kan". Groep 1/2: Jij bent een held als je iemand helpt. Groep 2:Kikker is een held. Groep 3: Pluk redt de dieren. Groep 4: Politiemannen, brandweermannen; zijn de helden. Groep 5: De helden in beroepen. Groep5/6: De helden van de KNMR. Groep 6: Heldendaden; Kanjertraining. Groep7 : Living statue: ieder groepje verbeeldt een held. Groep 8: De geschiedenis helden (raakvlak met Putten 40-45). 5 oktober was de dag van de leerkracht en ook zij werden als helden in het zonnetje gezet.

Donderdagmiddag 13 oktober van 15.30-17.00 uur is de school open voor de ouders om het heldenwerk van hun kinderen te komen bekijken. De school draagt de sfeer van samen spelen, leren, groeien, samen uniek en in deze projectperiode komt dat nogmaals naar voren. Met deze open middag wordt het project "Helden" afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie