'Verlichte'' Beeldentuin San in Putten

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Atelier/Galerie en Beeldentuin San organiseert een sfeervolle ,,Verlichte'' Beeldentuin op 3e, 4e en 5e Kerstdag, (27, 28 en 29 december 2011), van 16.00 tot 21.00 uur aan de Schovenhorsterveldweg 10a in Putten.

Voor degene die in Putten thuis blijft of juist in Putten vakantie viert, kan een kijkje nemen in de ,,Verlichte'' beeldentuin. Het thema is ,,the days after Christmas''. Toegang is vrij. Voor alle leeftijden en voor iedereen toegankelijk. Belangstellende kunnen onder het genot van een hapje en een drankje komen genieten van de bijzonder beelden!

Atelier/Galerie en Beeldentuin San heeft in aanvulling op haar eigenwerk, 3 stoere beeldende kunstenaars uitgenodigd om te exposeren voor deze speciale Kerst 2011.

De kunstenaars Jan-Carel Koster, Jan Mastenbroek en Henk Bralts hebben voor de Kerstsfeer ,,Verlichte'' beeldentuin een prachtige collectie kunstwerken samengesteld. Voor verdere informatie www.ateliersan.nl tel. (0341) 356665.

Jan-Carel Koster is een gedreven beeldhouwer met een heldere beeldtaal.

Hij heeft altijd al gebeeldhouwd in hout en is werkzaam in zijn atelier aan huis in Nijkerkerveen. Zijn drang tot beeldhouwen is ontstaan in zijn vroege jeugd doordat, net als ieder mens, hij zichzelf, maar ook de wereld probeerde te ontdekken en te begrijpen.

Zijn zoektocht en levenservaringen zijn nu zijn drijfveren geworden die hij niet alleen verbeeldt in zijn houten beelden maar nu ook in andere materialen. De sculpturen die ontstaan in zijn geest, blijven groeien. Hij wil zijn menselijke gevoelens delen, zijn zo herkenbare abstracte vormen. Zijn beeldtaal is vooral herkenbaar door het organische, draaiende lijnenspel. Vaak zijn hier ook vrouwfiguren in verwerkt. In zijn sculpturen laat hij een combinatie van spelen met gevoel en techniek zien die zich uiten in vloeiende dunne en open vormen. Meer info www.jck.nu Jan-Carel Koster zal 3e kerstdag aanwezig zijn.

Henk Bralts is een beeldenmaker in de letterlijke betekenis van het woord.

Hij uit zich in allerlei technieken en materialen. Favorieten zijn aluminium cement, gips, steen, verf en hout, waarbij het een uitdaging is om de ruwheid van het materiaal te laten spreken en hierdoor krachtige beelden te laten ontstaan. Het gebruik van flex, woodscraper en kettingzaag zijn geen ongewone machines voor hem om deze ruwheid te bereiken.

Daarbij zoekt hij naar figuren die ondanks de ruwe en snelle verwerking toch een beeld vormen wat niet de essentie heeft verloren van het origineel.

Het onderzoek om de resultaten van beelden en vormen te her gebruiken en ze op een andere manier weer in elkaar te zetten, is een onderdeel van zijn werk.

" Beeldrecycling zou je dit kunnen noemen."

Het gemengd gebruiken van materialen en technieken worden vaak toegepast.

Zo ontstaan er binnen zijn werk verschillende richtingen en interpretaties. Van abstract tot figuratief. Meer info http://henkbralts.nl

Jan Mastenbroek - Tot voor kort stond mijn leven in het teken van tekenen en schilderen. Vanaf 1997 ben ik me deeltijds gaan richten op het schilderen van muurschilderingen, trompe- l'oeils en decoraties als marmerimitaties, sierletters etc. In 2001 ben ik volledig in de kunstenaarswereld gestapt.

Sinds enige tijd houd ik me ook bezig met ruimtelijk werk en leef ik me uit op hout en steen waaruit ik sculpturen maak. Hierbij kan ik eventueel ook gebruik maken van andere materialen, bijvoorbeeld metaal, stof of glas. De contrasten tussen de verschillende materialen maakt het voor mij interessant. Meer info. www.janmastenbroek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie