Gratis Gebitscontroles bij Dierenartsen AnimalCare

25 januari 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Februari is uitgeroepen tot maand van het gebit voor honden en katten. Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Toch denkt het merendeel van de baasjes dat het gebit van hun dier gezond is. Kauwt jouw hond of kat minder makkelijk op harde brokken? Of stinkt hij uit de bek? Kom dan langs voor een gratis gebitscontrole op de woensdagmiddagen 22 en 29 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Onze honden en katten hebben een levensduur van zo'n tien tot vijftien jaar en leven dus ongeveer zeven keer zo snel als mensen. Hierdoor is het belangrijk dat de gebitten van onze huisdieren regelmatig worden gecontroleerd en dat er zo nodig maatregelen worden genomen tegen tandplaque, tandsteen, cariës en andere gebitsproblemen. Al deze aandoeningen kunnen namelijk gepaard gaan met pijn, verminderde eetlust, pijn bij het kauwen en ontstekingen in de mondholte en infecties in het lichaam. Zo worden er bijvoorbeeld niet zelden hartproblemen ontdekt bij honden en katten die het gevolg zijn van gebitsverwaarlozing.

Dit alles kan worden voorkomen door een regelmatige gebitscontrole bij de dierenarts zoals bij de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie gebeurt. Hierbij kunnen eventuele problemen worden opgespoord. Tandsteen kan eenvoudig worden verwijderd met speciaal instrumentarium, rotte of ontstoken gebitselementen kunnen worden verwijderd om pijnklachten te laten verdwijnen. Doordat we de beschikking hebben over speciale apparatuur kunnen we tegenwoordig ook röntgenfoto's maken van tanden en kiezen, we kunnen vullingen maken en doen ook regelmatig wortelkanaalbehandelingen.

Bij Dierenartsen AnimalCare hebben we besloten in februari een GRATIS gebitscontrole bij honden en katten uit te voeren. Hiervoor is iedereen met zijn of haar huisdier welkom, in Harderwijk op de Verkeersweg 57 en in Ermelo aan de Nassaulaan 1 en wel op woensdagmiddag 22 en 29 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze controle wordt er gekeken of er problemen zijn met het gebit die verholpen moeten worden. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan het voorkomen van gebitsproblemen, bijvoorbeeld door tanden poetsen, kauwmaterialen en eventueel speciaal voedsel. Dierenartsen AnimalCare heeft hiervoor speciaal opgeleide assistentes. In de kliniek aan de Nassaulaan in Ermelo is een speciale ruimte gemaakt met een tandheelkundige unit voor uitgebreidere gebitsbehandelingen en ook hierover zal uitleg gegeven kunnen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. (0341) 415765 (AnimalCare Harderwijk) en (0341) 553332 (AnimalCare Ermelo) of kijk op onze website www.animalcare.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie