SDC Putten verliest opnieuw dure punten

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

SDC Putten begon goed aan de wedstrijd en de trouwe supporters gingen er eens goed voor zitten. Gesteund door Kees Pluim, die na maanden van blessure leed weer eens mee kon doen, hadden zij er alle vertrouwen in. Na een kwartier wist Ashot Ajan de belangrijke 1 - 0 te scoren, dit was een mooie opsteker en SDC ging door met een licht veldoverwicht in de wedstrijd. Dit resulteerde in zeker nog twee hele grote kansen, echter de spitsen faalden in de afwerking. Omdat ook Huizen in deze fase geen potten kon breken, leek de wedstrijd op een 1 - 0 ruststand af te stevenen. In de 40e minuut ging het mis, Sven Onclin werkte de bal ongelukkig in eigen doel.Guido de graaf van Huizen gooide nog wat extra zout in de wonden van alles wat Putten een warm hart toedraagt en maakte er op slag van rust 1 - 2 van.

PUTTEN - SDC Putten kon opnieuw niet overtuigen. Voorzitter Albert de Bruin was duidelijk voor de wedstrijd, elk punt kan rechtstreekse degradatie voorkomen. Nadat Young Boys uit de competitie is genomen, degradeert de nummer laatst rechtstreeks en spelen de twee clubs die daar boven staan promotie/degradatiewedstrijden. De wedstrijd tegen Huizen was een er een die minimaal een punt had moeten opleveren, slechts het eerste halfuur leek de ploeg van voorzitter Albert de Bruin zich dat te beseffen. door André Sijtsma

Na de thee was Huizen de ploeg die de wedstrijd dicteerde. Kees Pluim moest zich helaas na bijna een uur gespeeld te hebben laten vervangen, een extra tegenslag voor de thuisploeg. Het was wachten tot de 75e minuut voordat er weer werd gescoord. Het was Huizen, die de deur echt dicht sloegen en met een 1 - 3 voorsprong de wedstrijd uitspeelden. Ashot Ajan had de wedstrijd een heel ander einde kunnen bezorgen als hij 1 minuut na de 1 - 3 de bal voor open doel niet had gemist. De bal vloog nu hoog over en aan alle hoop kwam zo een einde.

Als we naar de stand kijken heeft SDC nog een theoretische kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Er zal dan wel veel scherper moeten worden gespeeld. Voorin worden er teveel 100% kansen om zeep geholpen, daardoor blijft de verdediging onder druk staan en is één foutje vaak fataal. Zwaluwen '30 heeft het zelfde punten aantal maar één wedstrijd minder gespeeld. SDC en Zwaluwen '30 gaan de komende weken uitmaken wie rechtstreeks degradeert, de andere ploeg speelt zeker promotie/degradatiewedstrijden.

Sportlust '46 is de volgende tegenstander op 14 april, deze ploeg staat net boven SDC en Zwaluwen '30 maar met 5 punten voorsprong. SDC Putten zal deze wedstrijd moeten winnen wil het de kansen in eigen hand houden.