Wij Putten treft tevreden bewoners in wijk Buiteneng

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

De partij heeft de bewoners vragen gesteld over zaken als de voorzieningen in de wijk, de veiligheid en het verkeer. Op alle fronten scoort de wijk overwegend positief, zo bleek uit de 168 enquêteformulieren die ter plekke werden ingevuld. Zo vinden 152 mensen dat de wijk alle noodzakelijke voorzieningen heeft en 142 geënquêteerden voelen zich veilig. Wat betreft de verkeersveiligheid was het meest genoemde antwoord dat kinderen veilig op straat kunnen spelen. Over het geheel genomen was het laagste rapportcijfer dat de wijk kreeg een zes en dat kreeg de wijk maar één keer.

PUTTEN - Bewoners van de Buiteneng geven een acht min als rapportcijfer voor het woongenot in hun wijk. Dat blijkt uit de enquête die Wij Putten afgelopen zaterdag huis aan huis in deze wijk heeft gehouden.

Natuurlijk valt er in de wijk ook wel wat te verbeteren. Zo werd nogal eens genoemd dat er te weinig parkeergelegenheid is. Ook is op sommige plaatsen niet duidelijk dat fietsverkeer voorrang heeft of is de situatie onoverzichtelijk als gevolg van geparkeerde auto's. Ook zijn er plekken waar een extra lantaarnpaal niet zou misstaan, zoals bij het pad van de Gerststraat naar de Van Geenstraat. Hard rijden komt ook nog voor, met name op de Roosendaalseweg, zo bracht een aantal ondervraagden naar voren.

Verder leverde de enquête een hele reeks aan opmerkingen en verbeterpunten op, die overigens niet allemaal met de wijk te maken hadden. Zo waren er diverse bewoners die het bezoekje van een vertegenwoordiger van Wij Putten aangrepen om problemen aan te kaarten die te maken hebben met de uitvoering van de WMO, of bijvoorbeeld met het aanvragen van een invalidenparkeerplaats.

Net als bij de eerdere wijkenquête van Wij Putten in Husselerveld, toonden veel bewoners zich positief verrast dat een politieke partij naar hun mening kwam vragen. Wij Putten gaat hier dan ook zeker mee door en zal de komende maanden ook in andere wijken te vinden zijn.

Overigens hebben mensen die niet thuis waren een enquêteformulier in hun brievenbus gekregen. Zij kunnen dit formulier deze week nog ingevuld inleveren bij de Korenbloemstraat 21.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie