Bevrijdingsvuur naar Putten

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Ook dit jaar komt het bevrijdingsvuur naar Putten. Na het succes van vorig jaar gaan dit jaar weer 15 lopers en 2 chauffeurs namens en voor de gemeente Putten op 4 mei 's avonds laat naar Wageningen om bij Hotel De Wereld het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen.

Op 5 mei, rond 1 uur 's nachts, zal de bijzondere route van in totaal 60 km worden ingezet vanuit Wageningen richting Putten. Vanuit Wageningen wordt gelopen via Bennekom, Ede, Lunteren, Kootwijkerbroek, Voorthuizen naar Putten. Onderweg zal in iedere plaats een herdenkingskaars worden aangestoken bij een oorlogsmonument om stil te staan bij al diegenen die het leven hebben gelaten voor onze vrijheid.

Om 8.30 uur arriveert de groep bij het Vrouwtje van Putten waar de op een na laatste herdenkingskaars zal worden aangestoken. Vervolgens zal de groep lopers onder begeleiding van maar liefst 16 oude legervoertuigen van Keep Them Rolling en de Showband Putten via de Dorpsstraat naar het Fontanusplein lopen waar het vuur om 9.00 uur zal worden overhandigd aan de burgemeester. Voordat het vuur wordt overhandigd, zal bij de Oude Kerk de laatste herdenkingskaars worden aangestoken ter nagedachtenis aan de meer dan 600 weggevoerde mannen uit Putten tijdens de razzia in 1944.

Na de huldiging van de lopers zal het officiële gedeelte worden afgesloten en het startschot klinken voor de Freedom Games die van 9.30 tot 12.30 uur op het Fontanusplein zullen plaatsvinden.

Op de foto een aantal van de Puttense lopers die het bevrijdingsvuur gaan ophalen in Wageningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie