Glasvezel in Putten

6 juni 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Putten zal volgens planning begin juni 2012 zijn afgerond. Met uitzondering van een aantal zogenaamde 'naloop' gebieden. Hiervan is de uitvoeringsplanning nog niet gespecificeerd. Ondertussen is begonnen met het maken van de huisaansluitingen. Het maken van de huisaansluitingen zal ook in het derde kwartaal van 2012 nog plaatsvinden. Hierbij zijn diegenen die zich al aangemeld hebben voor een abonnement het eerst aan de beurt.

De afgelopen tijd heeft de gemeente veel vragen gekregen over de aanleg van, en aansluiting op het glasvezelnetwerk. De realisatie van een glasvezelnetwerk is geen initiatief van de gemeente Putten, maar van Reggefiber. Reggefiber legt het netwerk aan in de bebouwde kom en heeft daarbij de bedrijfsmatige aspecten meegewogen tot hoever het netwerk wordt aangelegd.

De gemeente is onvoldoende op de hoogte om informatie te verstrekken over de aanleg van glasvezelnetwerk, aansluiting op het netwerk en welke bedrijven dit kunnen of moeten doen. Voor informatie verwijst de gemeente daarom door naar de glasvezelwinkel van Reggefiber aan de Dorpsstraat 17 in Putten (openingstijden dinsdag t/m donderdag 09.30-18.30 uur, vrijdag 09.30-20.00 uur, zaterdag 09.30-16.00 uur). Verder heeft Reggefiber een website www.eindelijkglasvezel.nl. Daarnaast zijn diverse folders verspreid en zijn er regelmatig publicaties verschenen in de lokale media. Uiteraard kunnen inwoners ook contact opnemen met hun eigen provider.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie