Orgelconcert door Martin Mans in Oude Kerk

15 juli 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Woensdag 25 juli zal Martin Mans een orgelimprovisatie concert verzorgen op het meer dan 150 jaar oude Bätz-Witte orgel in de Oude Kerk van Putten. Tevens zal er veel samenzang zijn waarbij de rijke inhoud van de Psalmen centraal zal staan. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De entree is vrij. Wel wordt er aan de uitgang een collecte gehouden.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen en op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren. Een jaar later werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. Hij schreef op jeugdige leeftijd al verschillende concoursen op zijn naam en gaf op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV radio. Verder bekwaamde hij zich ook in koordirectie. Sinds 1995 is Martin Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam.

In de loop der jaren werkte hij mee aan meer dan 500 CD- en DVD opnamen. Per jaar geeft hij ongeveer 250 concerten. Ook in het buitenland is hij veel gevraagd en treedt regelmatig op voor radio en TV. Mans is begeleider van diverse koren en artiesten van naam en faam en vormt een uniek klavierduo met de bekende pianist Jan Vayne.

Vanavond (18 juli) zal het orgelconcert in de Oude Kerk worden verzorgd door Everhard Zwart. De overige zomerconcerten zullen op de volgende data plaatsvinden: 1 augustus Bert Elbertsen, 8 augustus Arjan Breukhoven en 15 augustus dubbelconcert door André van Vliet en Marco den Toom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie