Zevende Veluwse fietsdag door weer en wind

8 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN/REGIO - De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar 2.133 deelnemers getrokken. Veel deelnemers deelden een route, waardoor vandaag vele groepen fietsers genoten van een fietsroute door de Veluwse natuur. Daarbij ontvingen de deelnemers een aantal kortingscoupons om deel te nemen aan speciale activiteiten die ondernemers langs de route organiseerden. Hoewel de temperatuur om te fietsen prima was, zorgden buien en windvlagen ervoor dat het weer niet echt uitnodigde tot het maken van een fietstocht. Dat desondanks toch nog duizenden mensen op de fiets stapten, is te danken aan het grote aantal startpunten en de vele extra activiteiten.

De routes van de Veluwse Fietsdag zijn nu als fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-vestigingen.

De VVV-vestigingen konden ook dit jaar weer een divers publiek begroeten. Kirsten Casius, informatrice bij VVV Nijkerk schetst het volgende beeld: ,,door het weer waren er weinig gezinnen, maar er was wel een gezellige mix van inwoners en toeristen''. De samenwerking met lokale ondernemers zorgde ervoor dat in Nijkerk ongeveer honderd mensen op pad gingen. ,,Met onderweg een appeltje bij de Boni-supermarkt, druivensuiker aangeboden door de Rabobank en kortingsbonnen bij 'De Postkamer' en 'Recreatiepark Overbos''' vult Kirsten aan. Fietsned was aanwezig om onfortuinlijke deelnemers pechhulp te bieden.

Bovenstaand beeld was op veel plekken op de Veluwe te zien. Bij de VVV-vestiging in Epe zijn tientallen fietsers op pad gegaan. ,,Het zijn vooral mensen die vaker fietsen, en niet schrikken van een beetje regen of grijze wolken'' zegt Wilma Gerritsen, informatrice bij VVV Epe. ,,Vaak hebben ze een poncho voor onderweg. Al hebben ze die nauwelijks nodig gehad. Het weer zag er niet mooi uit, maar uiteindelijk zijn er slechts een paar spatjes regen gevallen'', aldus Wilma.

Er waren in totaal 15 deelnemende vestigingen: Apeldoorn, Ede, Eerbeek, Elburg, Epe, Ermelo, Garderen, Heerde, Hoenderloo, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Rheden, Twello en Voorthuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie