Bridge leren in Putten

17 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

PUTEN - De Stichting Bridge Leren gaat, in samenwerking met de Volksuniversiteit Putten, in het komende najaar opnieuw de bridgecursus voor beginners geven. Gebruik wordt gemaakt van moderne lesmethoden en oefenmateriaal, die ontwikkeld zijn door Berry Westra (lid van het Nederlandse team dat in 1993 wereldkampioen werd). Tijdens de lessen wordt met behulp van audiovisuele apparatuur de lesstof op een moderne en begrijpelijke wijze gegeven. Al na enkele lessen wordt de theorie in de praktijk gebracht. Dus, men zit al aan de speeltafel het bridgespel te spelen en juist dat maakt het zo prettig om aan deze cursus deel te nemen. Uiteraard krijgen de deelnemers alle adviezen over lesboeken, oefen- en spelmateriaal. De cursus, waarvan het eerste deel uit 12 lessen bestaat, wordt op de dinsdagavonden in een 't Voorhuys (bijgebouw Andreaskerk) te Putten gegeven. De cursus start op dinsdag 2 oktober 2012. Voor deze cursus kan men zich zowel als paar en als single nu al opgeven. Het cursusgeld voor dit eerste deel is € 85,--. In januari 2013 start deel twee van de beginnerscursus. Men is niet verplicht om ook dit deel, waarvan kosten gelijke zijn aan het eerste deel, te volgen, maar het maakt de beginnerscursus voor de deelnemers wel compleet.

Bridge is een bijzonder boeiend kaartspel, dat wereldwijd door miljoenen mensen thuis of in verenigingsverband wordt gespeeld. Ook ons land kent honderdduizenden bridgers. Het is een denksport voor jong en oud en het aardige is dat er vaak nieuwe sociale contacten ontstaan. De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang.

De ervaring heeft geleerd dat mensen, nadat zij de beginnerscursus hebben gevolgd, soms moeite hebben om op eigen kracht hun kennis goed in de praktijk te brengen. Daarvoor moet je toch zeer regelmatig spelen en dat lukt niet altijd. Daarom heeft de stichting een Oefenclub in het leven geroepen, die voor beginnende bridgers de mogelijkheid biedt om, in een aangepast tempo, te oefenen met mensen van ongeveer dezelfde sterkte. Tijdens de speelavonden wordt ook nog een half uur aan de theorie besteed. De Oefenclub is ook geschikt voor bridgers die de basisregels weliswaar kennen, maar niet in clubverband spelen en zich toch wat verder in theorie en praktijk van het bridgespel willen verdiepen. Ook voor de Oefenclub kan men zich als paar of single aanmelden. Niet in de laatste plaats is de Oefenclub voor velen een gezellig avondje bridgen op een ontspannen manier!

Voor meer informatie en aanmelding kunt terecht bij cursusleider Jan Meuleman, telefoon 0341-560727 en bij de Volksuniversiteit Putten. Ook op de website www.bridgeleren.nl, vindt u de nodige informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie