Collecte Leger des Heils op zoek naar collectanten

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het Leger des Heils in Putten zoekt collectanten voor de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte. De collecte wordt gehouden van 26 november tot en met 1 december 2012. De opbrengst wordt gebruikt voor het sociaal-maatschappelijk buurtwerk in buurtsteunpunten en korpsgebouwen van het Leger des Heils. Hier ontmoeten omwonenden uit de buurt elkaar en kunnen ze een beroep doen op de professionele hulp van het Leger des Heils.

De collecteopbrengst komt ten goede aan het buurtwerk van het Leger des Heils, waar eenzame mensen welkom zijn en praktische hulp ontvangen. Ook in onze samenleving vallen mensen buiten de boot. Het Leger des Heils helpt hen met nieuwe vormen van hulpverlening, zoals het werk in buurtsteunpunten en korpsgebouwen. Hiervoor ontwikkelt het Leger verschillende projecten, die meestal niet worden gesubsidieerd.

Eenzaamheid vermindert door buurtwerk

In Nederland voelen 3,5 miljoen volwassenen zich eenzaam. De verwachting is dat eenzaamheid de komende jaren toeneemt, omdat er steeds meer mensen alleen wonen, en er meer werklozen en 80-plussers zijn.

Zestig procent van de bezoekers van deze buurthuizen of buurtsteunpunten van het Leger des Heils kampt met eenzaamheid. Maar door hun regelmatige bezoek voelt bijna de helft van hen zich minder eenzaam, zo bleek in 2011 uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Anderen voelen zich door het bezoeken van een locatie van het Leger des Heils minder verdrietig, meer zelfverzekerd of zelfs gezonder.

Bent u tijdens de collecteweek beschikbaar en wilt u zich aanmelden om in uw wijk te collecteren? Neem dan contact op met Wilke Gijsbertsen- de Boer, 06-17 11 41 49 of wilkedeboer@hotmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie