Game wedstrijd in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN/REGIO - Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een game wedstrijd voor jeugdleden van 6 t/m 15 jaar.

Het is de Bibliotheek gelukt om een van 's werelds beste online Fifa-spelers in huis te halen. Hij zal het allernieuwste Fifa 13 spel gaan spelen tegen onze jeugdleners.

Fifa 13 wordt vanaf 27 september verkocht en is enorm populair onder jongeren. De demo van Fifa 13 is door 4,6 miljoen mensen gedownload en gespeeld op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Het aantal mensen dat de demo heeft gespeeld is een record zegt de uitgever. Volgens het bedrijf kan de release van Fifa 13, op 27 september, de grootste sportgamelancering ooit worden.

Wedstrijdschema: De voorrondes worden op de volgende tijden en locaties gespeeld:

woensdag 3 oktober bibliotheek Ermelo 16.00 uur

zaterdag 6 oktober bibliotheek Nunspeet 11.00 uur

woensdag 10 oktober bibliotheek Harderwijk 16.00 uur

zaterdag 13 oktober bibliotheek Putten 13.30 uur

Er kunnen maximaal negen jeugdleden per vestiging meedoen dus kom op tijd! Natuurlijk mag je van tevoren in de bibliotheek komen oefenen. Vanaf 28 september heeft iedere vestiging een exemplaar van het nieuwe spel voor de Playstation in huis!

Waarom gamen in de bibliotheek? De bibliotheek vervult diverse functies waaronder educatie, recreatie, ontmoeting en participatie. Het gamen in de bibliotheek sluit hier goed op aan. Zo is de bibliotheek een omgeving waar kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen gamen.

Positieve effecten gamen op kinderen Onderzoek heeft aangetoond dat gamen een positief effect heeft op zowel kennis als vaardigheden. Het kan ook ongewenste effecten hebben. Wees daarom voorzichtig. Gamen neemt nog steeds toe in populariteit. Het is dus beter op een goede manier met gamen om te leren gaan. Games vervullen diverse behoeften: uitdaging, competitie en tijdverdrijf. Ook is aangetoond dat het een positief effect heeft op cognitieve vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, geheugen en taalcompetenties. Maar ook op het reactievermogen, doorzettingsvermogen en oog-hand coördinatie. Je kunt daaruit opmaken dat gamen de hersenen stimuleert. De positieve effecten van gamen, het interactieve en sociale karakter, maken dat dit als dienst van de bibliotheek van toegevoegde waarde is op onze taak in de samenleving.

Samenwerking De game wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Geffrey de Vries en Gerhart Broere, leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek in Putten. In het kader van de maatschappelijke stages hebben zij meegewerkt aan de totstandkoming van het programma. Beide jongens hebben een grote belangstelling voor gamen. Met hun inzet en kennis geven zij een zinvolle bijdrage aan deze activiteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie