Veel belangstelling week van de opvoeding

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De activiteiten georganiseerd door het Pedagogisch Centrum Putten tijdens de week van de opvoeding werden goed bezocht.

Het open huis wat speciaal was georganiseerd voor verwijzers en ouders die opvoedingsondersteuning zoeken werd druk bezocht. In de vestiging Nieuw Pepersgoed presenteerden alle partners zich in het centrum. Naast Kindcentrum Putten met de Peuteracademie, waren daar als partners aanwezig Careander voor speciale zorg aan kinderen van 0 tot 12 jaar, kinderfysiotherapie van de Kamp en Lolkema, Logopediepraktijk Putten Kindercoaching Claartje mens en huiswerkbegeleiding het Leerplein.

De bezoekers konden in een marktachtige setting kennis nemen van alle activiteiten die worden aangeboden via het Pedagogisch Centrum.

Op dinsdag gaf Kindercoaching Claartje Mens samen met een medewerker van Kindcentrum Putten een gratis sociale vaardigheidstraining. Een heftige maar heel leuke en leerzame middag aldus de aanbieders. Een aantal kinderen werd opgegeven voor een vervolg op deze eerste kennismaking.

Kinderfysiotherapeuten van de praktijk van de Kamp en Lolkema gaven donderdagavond een presentatie over de motorische ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar, speciaal voor de medewerkers van Kindcentrum Putten. Ook deze avond werd door de deelnemers als zeer waardevol ervaren.

Al met al zijn de partners binnen het Pedagogisch Centrum erg tevreden over deze aftrap van de activiteiten en hopen in de komende weken in contact te komen met diverse scholen om samen te bezien hoe binnen Putten de zorg voor kinderen zo goed mogelijk kan worden georganiseerd. Mensen die niet konden of alsnog vragen hebben kunnen een berichtje zenden naar info@pedagogischcentrumputten.eu of bellen naar 0341 375780 voor een afspraak.

De kinderen van de Peuteracademie trokken zich niet al te veel aan van al deze activiteiten en begonnen vol goede moed aan het thema de Herfst met een spannende wandeling door de kleurige bossen rond het Schovenhofje. Dit thema past in het Voorschoolse programma en wordt aangeboden in alle peutergroepen van het Kindcentrum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie