Wethouder Koekkoek opent BoekStart in Putten

9 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN- In de Bibliotheek in Putten werd op 6 oktober BoekStart geopend. Wethouder Koekkoek verrichtte de openingshandeling en overhandigde een BoekStartkoffertje aan Tineke en Wijnand van der Velden. Zij zijn de ouders van Naomi en Jonathan. De jonge BoekStart-fan Naomi ontving hierbij ook een abonnement op de Bibliotheek. Tineke en Wijnand van der Velden reageerden erg enthousiast op dit initiatief en namen vol trots het BoekStartpakket in ontvangst. BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert en ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken.

Leesplezier staat voorop

BoekStart is een landelijk initiatief voor ouders en baby's en gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Ongeveer 500 bibliotheken doen al mee met dit initiatief. De Bibliotheek werkt samen met de gemeente en consultatiebureaus.

Geschenken voor ouders

Ouders ontvangen een gratis BoekStartkoffertje en bibliotheeklidmaatschap voor hun baby. In de BoekStarthoek in de bibliotheek kunnen zij samen met hun baby een kijkje nemen in het ruime assortiment. Daarnaast krijgen ouders adviezen om met hun baby te genieten van lezen en ontvangen zij boekentips.

Waardebon voor BoekStart

In de gemeente Putten krijgen ouders bij de geboorteaangifte van een baby een brief uitgereikt met een waardebon voor BoekStart. Dit initiatief geldt voor baby's die vanaf 1 januari 2012 zijn geboren. Ouders die hun waardebon nog niet hebben ingewisseld, worden van harte uitgenodigd dit alsnog te doen. Ouders die nog geen waardebon hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de Bibliotheek Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie