Minigolf toernooi kent grote winnaars

18 november 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op zaterdag 17 november werd in Putten, bij het minigolfpark van Terra Nova aan de Nijkerkstraat in Putten het grootste minigolf toernooi van het jaar georganiseerd. De minigolfwereld heeft deze prachtige accommodatie in haar armen gesloten en weigert vooralsnog dit weer uit handen te geven. Eigenaar Peter van Essen draagt de Nederlands Minigolfbond een warm hart toe en stelt zijn accommodatie gratis ter beschikking en stelt voor een rondje van 18, alle hindernissen in één ronde in enen geslagen, een bedrag beschikbaar van honderd euro. Helaas werd dat afgelopen zaterdag niet geslagen.

Het toernooi kende een aantal deelnemers van 44 koppels. Dit zogeheten twee tegen twee toernooi werd een jaar geleden voor het eerst gehouden en heeft mede door het spannende wedstrijdverloop een flink aantal minigolfers enthousiast weten te maken om nog voor de winterslaap de ballen en de stick nog even niet in de kast te doen. De baan in Putten is overdekt, waardoor er altijd gespeeld kan worden en dat lokt deelnemers uit o.a. Brabant, Zuid Holland en Friesland te komen. Niet alleen wedstrijdspelers waren van de partij, ook recreanten uit de omgeving van Putten konden hun kunsten demonstreren in een rechtstreeks duel met de wedstrijdspelers. Op deze manier kan minigolf zich presenteren als een serieuze wedstrijdsport dat door jong en oud gespeeld kan worden. Met het openstellen van deelname van recreanten hoopt de Nederlandse Minigolfbond nieuwe leden in te schrijven. Bondsbestuurder Sietse van Zandvoort uit Apeldoorn hoopt nog altijd dat er in Putten een vereniging kan worden opgericht. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een topclub in Putten te hebben, alleen de grote vraag is: ,,Wie gaat de kar trekken?'', aldus Sietse van Zandvoort.

Het toernooi werd gespeeld in twee categorieën, namelijk wedstrijdspelers en recreanten. Bij de recreanten werd winnaar het koppel Henri en Beppy van Luttikhuisen uit Putten met een score waar je ook bij de wedstrijdspelers mee voor de dag kunt komen. Het gaat er bij een twee tegen twee toernooi erom dat de koppels elkaars score kunnen verbeteren, dat betekent je twee kansen hebt voor een ideale scoren op een hindernis, de welbekende hole in one.

Het echtpaar Henri en Beppy van Luttikhuisen speelden vier ronden met rondjes van 25, 24, 25 en 25. Bij de wedstrijdspelers werd het, zoals verwacht mocht worden, een zeer spannende wedstrijd met een sensationele ontknoping. Pas in de laatste finale ronde werd de wedstrijd beslist door één van de favorietenkoppels, te weten Mees Bouwman (meervoudig Nederlands Kampioen) uit Ede en Henk Goris (oud Europees Kampioen) uit Nijmegen met rondescores van 22, 20, 19, 24 en 19.

Op de tweede plaats eindigden het koppel Wilbert van Helmond (lid van de Nederlands kernploeg en Nederlands Kampioen van 2012) uit Doorwerth, die samenspeelde met clubgenoot Sietse van Zandvoort uit Apeldoorn. Zij wisten in een rechtstreeks duel af te rekenen met het leidende koppel Huub Bottenberg en Louis Otten na vier ronden uit Drachten en op spectaculaire wijze de tweede plaats op te eisen. Wilbert en Sietse speelden het constants van alle prijswinnaars met rondjes van 22, 22, 20, 21 en 20. Eindstand eerste zes koppels: