Stichting Mensenkinderen focust op brandhout

30 december 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Stichting Mensenkinderen is in Moldavië en Armenië gestart met uitgifte van brandhout aan de allerarmsten. Omdat de oogst vanwege de extreem hete en droge zomer erg slecht was, heeft de veelal oude plattelandsbevolking geen voorraad brandhout kunnen aanleggen. Hout is nodig om de mensen in de kleine niet geïsoleerde huisjes enigszins te kunnen beschermen tegen de kou. Voor één donatie van slechts 28 euro kan een kuub brandhout worden gekocht. Het hout wordt in Moldavië en Armenië aangeschaft. Hierdoor wordt niet alleen de plaatselijke economie gesteund, maar worden er ook nauwelijks transportkosten gemaakt.

,,Gheorghes vrouw verdween plotseling, niemand weet waarheen, en Gheorghe bleef achter met hun 2 kinderen van 7 en 3 jaar oud. Hij kan alleen losse arbeid verrichten waarbij hij zijn zoontje van 3 jaar mee kan nemen. In de wintermaanden is er geen werk voor hem. De kou heeft hem ertoe gebracht de bomen rond zijn huisje te kappen. Nu er geen bomen meer zijn is Gheorghes, in slechte staat verkerende, huisje overgeleverd aan de ijzige gure wind.

In Moldavië zit de 73-jarige Maria in haar huisje, ingepakt in haar lange jurk, haar beide truien, met lappen om haar benen en is verkleumd tot op haar bot. Binnen vriest het bijna even hard als buiten. Geen geld voor brandhout betekent: kou lijden''.

Zomaar 2 verhalen over de allerarmsten in Armenië en Moldavië. Mensen die hopen op een beetje warmte, een sprankje hoop, een beetje brandhout.

Stichting Mensenkinderen werkt samen met kerkelijke en lokale organisaties. Gelden, door Stichting Mensenkinderen ingezameld komen daar terecht waar het voor bedoeld is en bieden snelle en rechtstreekse hulp. Dat bespaart veel onnodige kosten voor leiding, transport en administratie.

Deze actie loopt tot en met maart 2013. Stichting Mensenkinderen heeft keihard geld nodig, want er is nog altijd een tekort aan brandhout. Één kuub brandhout kost

€ 28,00. Een gezin heeft gemiddeld 10 kuub nodig om de strenge winter door te komen. Kunt en wilt u Stichting Mensenkinderen helpen hun doel te verwezenlijken; deze mensen door de winterperiode heen helpen (giro 5535).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie