Afbeelding

Nationale Tuinvogeltelling

4 januari 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Benieuwd hoeveel vogels er eigenlijk in de tuin zitten? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland in het weekend van 19 en 20 januari. In heel Nederland wordt geteld, ook bij u in de buurt. Meedoen is heel simpel: noteer een half uur lang alle vogels in de tuin en geef het door op www.tuinvogeltelling.nl. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen.

Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Tel een half uur lang alle vogels die voorbij komen en geef de resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl Vogelbescherming stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top 10 op.

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl . Hier kan een vogelposter gedownload worden en staat allerlei informatie over tuinvogels en de telling. De verschillende soorten tuinvogels staan hier omschreven, met afbeelding en met geluid. Het herkennen van vogels was nog nooit zo makkelijk!

Het is slim om de vogels van tevoren alvast naar de tuin te lokken. Begin daarom een paar dagen vóór de telling op een vaste plek met het voeren. 's Ochtends hebben vogels de meeste honger en zijn ze het meest actief. Het beste moment om te voeren én tellen dus. Vogelvoer is te koop in de winkels, maar je kan het ook prima zelf maken. Kijk op de website www.tuinvogeltelling.nl voor een recept voor het maken van vetbollen.

Vogelbescherming Nederland organiseert de Tuinvogeltelling dit jaar voor de 10e keer, een jubileum dus! Vorig jaar namen zo'n 40.000 mensen deel aan dit evenement. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie