Nieuwe kwaliteitsslager van den Berg

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

De formule van de kiloknaller werkte op den duur minder, dus de zaak kwam te huur. Via collega-slagers vernam ik dat er in Putten nog wel plaats zou zijn voor een echte kwaliteitsslagerij, waarbij er ook voldoende voordelige producten te verkrijgen zijn”, vertelt Van den Berg. Vol enthousiasme is hij dan ook begonnen aan de verbouwing van het pand aan de Klaas Bosstraat 3. De slagerij moet straks zowel luxe als eenvoud uitstralen, met een fraaie zwarte vloer en beige bergamot wanden, en een gevel met duidelijke belettering. Op 12 december zullen de deuren voor het eerst opengaan. Uiteraard zijn er dan allerhande acties gepland om de opening luister bij te zetten. “De eerste drie dagen zijn er gratis rookworsten voor de klanten en voor de kinderen is er een grabbelton. Iedere woensdag is er broodbeleg actie met tien soorten worst voor 60 cent per ons en daarom is bij ons de dinsdag uitgeroepen tot gehaktdag”, verklaart de slager de breuk met een landelijke traditie. Hij doet al het hak- en snijwerk zelf, zoals een ambachtelijk werkende vakman betaamt. “Maar ik wil ook veel aan de toonbank te vinden zijn, daarom worden de worsten in een andere vakslagerij gemaakt. Ze zijn dus even goed eigengemaakt, alleen niet in dit pand”. In de toekomst zal de slager kant en klare (eenpersoons)maaltijden aan het assortiment toevoegen, zoals hachee, goulash en wellicht ook allerhande stamppotten, bami, nasi, lasagne en tortilla wraps. “We vragen de klanten waar het meest behoefte aan is. In ieder geval komt er zelfgemaakte erwtensoep”.

PUTTEN - Als er in een dorp een slager stopt, is dat voor vele klanten vaak een strop. Voor de trouwe bezoekers van grootslager Arie is het dan ook goed nieuws dat zij binnenkort terechtkunnen bij slager Albert van den Berg (26) uit Maartensdijk.

door Lennie Dekker

Over scharrel- en biologisch vlees zegt Van den Berg: “Daar is in Putten al een slagerij in gespecialiseerd.”

Zodra de zaak geopend is, ligt er een bestellijst voor de kerst klaar, waarop de klant met korting het vlees kan bestellen, zonder lang in de winkel te hoeven wachten. Op zaterdag kan het vlees dan al afgehaald en in de vriezer bewaard worden. Er is een grote keus, zoals (wild)biefstuk, rollades, konijn, kip met zelfgemaakte vulling, eendenborst en carpaccio. Sparen kan bij deze slager ook: via een stempelkaart. Voor de huisdieren zijn er dan ook producten verkrijgbaar, zoals gratis botten om te kluiven.

De slagerij is te bereiken via 06-49353922.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie