Vogelvereniging ‘De Putter’ viert jubileum

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Vanwege dit jubileum mocht de vereniging de regionale Kringtentoonstelling voor de Noord West Veluwe organiseren. Bij het gebouw van de Woudvliegers aan de Hooiweg was dan ook voor deze gelegenheid een extra tent geplaatst, waar het grotere aantal gevleugelde vrienden tijdelijk onderdak vond.

PUTTEN - Ondanks de papegaaienziekte en de veranderende tijden mag Vogelvereniging ‘De Putter’ zich verheugen in een bloeiend bestaan. Zelfs zit er weer groei in het aantal jeugdleden, een tijdlang een punt van zorg. Vrijdag en zaterdag werd het vijftigjarig bestaan gevierd met een extra grote tentoonstelling.

door Lennie Dekker

,,De kwaliteit van de inzendingen is hoog, een aantal keren werd het maximaal aantal punten van 93 behaald”, aldus deelnemer Willem van de End (69). Vroeger zat hij in de vogelhandel, maar omdat hij vrachtwagenchauffeur werd, moest hij hiermee stoppen. Sinds een aantal jaren is hij hobbymatig toch weer met vogels bezig, hij showt agaporniden. Er zijn zo’n 944 vogels van uiteenlopende rassen te bewonderen, door 83 inzenders tentoongesteld. Van piepkleine vinkensoorten tot de grote (o.a. valk) parkieten. Mexicaanse boomkwartels drentelen wat nerveus over de bodem van hun kooitje en sommige zangvogels laten flink van zich horen. Op de vraag of de dieren geen last van stress hebben, ze zitten immers een aantal dagen in een kleine kooi, worden betast door de keurmeester en moeten zich het getuur van de vele bezoekers laten welgevallen, wordt ontkennend geantwoord. ,,We wennen ze er van tevoren aan. Een aantal vogels wordt hier zelfs broeds, omdat het licht wat langer aan blijft. Dat toont aan dat ze in goede conditie zijn.” Vrijdagmiddag had de club wat pech met het licht, vanwege een stroomstoring viel het een tijdje uit.

De keurmeesters hadden aan diverse kooien het felbegeerde rode lintje bevestigd. Op vijf december zorgde niet alleen Sinterklaas voor vol verwachting kloppende harten, ook de winnaars werden bekend gemaakt. “Ondanks dat het Sinterklaas was, waren er toch nog zo’n honderd leden aanwezig”.

Leerlingen

Vrijdagochtend bezocht groep zes van basisschool ‘De Schuilplaats’ de show. De 24 kids waren erg enthousiast. Gewapend met een zwart-wit plaat met vogeltekeningen en een vragenlijst liepen ze langs de dieren. Degenen die de vragen goed beantwoordden, maakten kans op een hoofdprijs van 15 euro en wat kleinere prijzen. Prijzen waren ook te verdienen achter de lootjestafel. Voor 250 euro had de club zelf prijzen ingekocht, de rest was door de middenstand gesponsord.

C. van de Hoorn was een belangrijke winnaar, het Bondskruis was voor zijn elegantparkiet wildkleur met het maximum van 93 punten.

Wie zich als lid wil aanmelden kan terecht via tel.nr. 357837.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie