Prijzenspel voor tv in Boni

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Donderdagmiddag hadden zich zo’n dertigtal belangstellenden verzameld om mee te dingen naar de uiteindelijke hoofdprijs: nadat alle spellen gespeeld zijn, door de gehele provincie heen en in allerhande supermarkten, maakt de winnaar kans op een minuut gratis winkelen.

Wie is de meest prijsbewuste Puttenaar PUTTEN - Maandelijks wordt voor het programma ‘Hallo Gelderland’ van TV Gelderland een prijzenraden spel in een supermarkt gespeeld. Ditmaal viel de eer te beurt aan de Boni aan de Dorpsstraat.

door Lennie Dekker

Rond drie uur arriveerde de televisieploeg, aangevoerd door presentator Rob Kleijs. Alle aanwezigen kregen een ruime plastic boodschappentas van de omroep en in het hart van de winkel konden de deelnemers raden naar de prijs van een wasmiddel: was het boven of onder de drie euro? Degenen die een fout antwoord gaven vielen direct af, zo werden, aldus Kleijs, ‘de bokken van de schapen gescheiden’. Vervolgens werd dezelfde procedure herhaald met een diepvriespizza. Er bleven vier deelneemsters over, behalve een dame uit Garderen allen afkomstig uit Putten. De finalisten kregen een leitje met krijtje uitgedeeld en schreven hierop de prijs van onder andere een pak koffie van een bekend merk en chocolade zoenen.

Prijsbewust

Corrie Boeve (31), een jonge moeder van twee kleintjes, waarvan er een tijdens het spel luidkeels protesteerde, kwam als meest prijsbewuste uit de bus en mocht door naar de kassa, waar zij de prijs van tien producten moest raden. Inmiddels ontfermde de oma van het meisje zich over de kleine, zodat het eindspel zonder al te veel begeleidend gehuil gespeeld kon worden. Op de band verschenen een doos mandarijnen, een pak melk, een zak spekjes, een stol en meer van dit soort algemene artikelen. Het viel haar niet mee, af en toe was Corrie onzeker van haar keus. ,,Ik weet niet of ik er veel goed geraden heb. Maar het was leuk en spannend om mee te doen, ik was niet nerveus”, verklaarde ze naderhand.

Leuk extraatje

Bedrijfsleider Piet Schipper zag alles vergenoegd aan. ,,De publiciteit is een leuk extraatje voor de Boni”. Presentator Kleijs was eveneens dik tevreden over het verloop. ,,We zoeken zoveel mogelijk verschillende locaties en supermarkten, de opkomst hier was groot.” Na afloop van het spel wilde hij nog even het naadje van de kous weten: ,,Putten staat bekend om het grote aantal gelovige mensen, is dat bij jullie ook zo?” vroeg hij de winnares, en kreeg een bevestigend antwoord. Tot slot werd er een ‘promo’ opgenomen voor het volgende spel in Wijchen. Een aantal bezoekers nam de gelegenheid te baat om met de presentator op de foto te gaan.

Corrie werd uitgenodigd om vrijdagavond met een paar ‘supporters’ naar de studio te komen, alwaar de uitslag bekend werd gemaakt. Tijdens de uitzending bleek zij een goede slag geslagen te hebben: met een afwijking van 23,1 procent voert zij totnutoe de lijst van de Gelderse deelnemers aan. De tijd zal leren of zij haar eerste plaats zal behouden en de hoofdprijs wint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie