Bosbadvoorzitter dreigt weg te gaan

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Dat heeft Van der Lee afgelopen donderdag gezegd in de commissie voor Samenleving. Van der Lee is aangesteld als onbezoldigd voorzitter van het Bosbadbestuur, met de opdracht een nieuw bestuur te formeren. Zodra hij daarin zou slagen, kan hij beginnen met zijn betaalde werk als interimmanager van het Bosbad.

Van der Lee wil betaald worden voor zijn werk PUTTEN - Als Bosbadvoorzitter Jim van der Lee niet voor zijn werk wordt betaald, dan gaat hij op zoek naar ander werk.

door Tijs van den Brink

Het leek een klinkende afspraak, maar Van der Lee slaagt er niet in een bestuur samen te stellen. ,,We zijn bezig geweest met twee Puttense kandidaten, maar beiden haken af omdat er sprake is van een negatief vermogen, onduidelijkheid over de subsidie, er geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is en vanwege de negatieve berichtgeving over het bosbad”, aldus de Bosbadvoorzitter. ,,Het bosbadbestuur is in de politiek en de pers constant de kop van Jut.”

Hij zei niet te verwachten binnen een jaar een nieuw bestuur te kunnen vormen. Verder liet hij weten het voor hemzelf niet verantwoord te vinden om nog langer onbezoldigd door te gaan: ,,Óf in de begroting voor 2008 moet u rekening houden met een ton voor mijn werkzaamheden óf ik zal moeten kijken of er iets anders op mijn weg komt.”

De woorden van Van der Lee hadden bij sommige partijen effect. Aart Evers (CDA): ,,Het CDA waardeert de inzet van Van der Lee en is daarom bang dat hij zijn werkzaamheden neerlegt. We zullen zijn plannen zoveel mogelijk steunen.” Volgens Gert Eersen (Gemeentebelangen) kan het voorzitterschap van Van der Lee niet gecombineerd worden met management.

Verder hamerde hij op de afspraak van de limiet van 6,2 miljoen: ,,Er is gekozen voor luxe, daarom is er nu geen geld voor een beweegbare bodem.”

Wethouder Ard Kleijer liet weten dat het college gedaan had wat van het college verwacht mocht worden. De wethouder zei dat het college achter Van der Lee staat. Tot slot waarschuwde hij de commissie. ,,Als Van der Lee opstapt, heeft dat veel consequenties, ook financiële.” Robin Hoogendijk (VVD): ,,Zet alles op papier wat u ten opzichte van het Bosbad doet, dan wordt u daarop niet afgerekend”, waarmee hij refereerde aan oud-wethouder Klaas van der Werf, die indertijd bij de Bosbadportefeuille onder curatele gesteld werd.

Overigens had Van der Lee ook goed nieuws: hij heeft bij aannemer Vaessen de tegenvaller van 125 duizend euro met 30 duizend euro terug weten te brengen tot 95 duizend euro. Op de vraag van Evert van Rijn (SGP) of Van der Lee zich dan toen of nu heeft laten bedotten, legtde van der Lee uit dat hij geprobeerd had om de tegenvaller door Vaessen te laten halveren, omdat de aannemer ook niet vrijuit ging. Maar deze wilde niet verder gaan dan 30 duizend euro korting.

Verder boog de commissie zich nog over een onoverzichtelijke en ingewikkelde notitie die betrekking had op de cijfers van het bosbad over de jaren 2005, 2006 en 2007. Om de zaak duidelijk te maken kwam wethouder Nico Gerritsen er nog met een eigen schriftelijke toelichting overheen. Maar daarmee werd het nog ingewikkelder. Henri Luitjes (PvdA/GroenLinks) verzuchtte: ,,Ik laat het wel op me inwerken.” Robin Hoogendijk: ,,Ik kom er wel op terug in de raad van 10 januari.” Alleen Aart Evers (CDA) prees de wethouder voor zijn helder betoog en leek daarmee het enige commissielid die het nog kon volgen.

In de raad van 10 januari moeten definitieve beslissingen vallen over de beweegbare bodem en over de vergoeding van Van der Lee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie