Bad en Wonen feestelijk geopend

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Geavanceerd baden is nu niet meer alleen weggelegd voor de verwende randstedeling. Afgelopen donderdag heeft ‘Bad en Wonen’ zijn deuren feestelijk geopend. Wie de splinternieuwe zaak betreedt, ervaart direct een sfeer van ruimte en ‘wellness’, het goede en gezonde leven met een luxe randje.

door Lennie Dekker

Op de benedenverdieping staan allerhande baden en sauna’s opgesteld, van spa’s en houten kuipen waar in een kachel een houtvuurtje gestookt wordt. Deze StØrvatt is voor gebruik buiten en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Meerdere personen kunnen tegelijk genieten van het warme water. Ook de (infrarood)sauna’s en andere baden bieden plaats aan soms wel zo’n zes rust- en ontspanningszoekers. Er zijn diverse soorten ‘spa’s, baden met een keur aan ‘jets’, waterstralen die naar believen kunnen worden gereguleerd van zacht naar krachtig en andere variaties. Zelfs licht- en kleurentherapie is mogelijk en ook aan een muziekje naar keus is gedacht. Via een vernuftig systeem zijn de leidingen zodanig verwerkt dat deze altijd toegankelijk zijn. Er is een collectie badzout en –olieën, ook voor de aromatherapie is er een plaats op de planken. Naast het baden is er gedacht aan koken, apparatuur voor buiten koken flankeert de bar.

De bovenverdieping is gereserveerd voor een grote collectie sanitair en accessoires, van baden tot douches met alle mogelijke soorten douchekoppen. In een stand zijn deze ook in werking te zien. Een wand biedt een keur aan kranen. “In deze omgeving zijn mensen dol op badmeubilair, men wil graag bergruimte”, aldus commercieel directeur Gert Hoffmann (37). De klant kan dan ook kiezen uit een ruime sortering badkamermeubels in alle soorten en maten, van strak belijnd tot ‘warm’. Bad en Wonen voert het topsegment van wat er verkrijgbaar is, van de beste leveranciers, voor de buitenspa’s zijn dit Paragon en Villeroy en Boch. De installatie kan ook via Bad en Wonen geregeld worden en uiteraard is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

De persoonlijke service gaat zeer ver, via LCD-schermen kan direct een tekening naar wens van de klant getoond worden, met op maat gemaakte badkamers en elementen. Achterin de zaak is er een gezellige bar waar onder het genot van een drankje over de aankoop kan worden nagedacht. Samen met een medewerker zal Hoffmann er alles aan doen om de wensen van de klant zo nauwkeurig mogelijk te realiseren.

De feestelijke opening evenaarde de allure van het bedrijf. Via een loper arriveerde een grote schare gasten, veelal uit het (Puttense) zakenleven, om de ondernemers te feliciteren met de bijzondere prestatie. Een zestal zangeressen, chique in het lang, plus pianist, vertolkte liederen in kerstsfeer, waarna Gert Hoffmann en burgemeester van Putten een korte toespraak hielden. De burgervader memoreerde hoe Wout Schuit, de oprichter van het bedrijf, al sinds jong het ondernemen in de vingers had. Als zoon van een zakenman runde hij reeds op zijn twintigste een camping. Hij was nog minderjarig, hij had weinig op met regels als handlichting, door te trouwen werd hij meerderjarig”, roemde hij zijn vindingrijkheid. Daarnaast was Schuit in loondienst als stukadoor. Ook hierin richtte hij al snel zijn eigen zaak op, nu een groot en landelijk werkend bedrijf Op de Hoge Eng West. “Hij verveelde zich en bedacht het concept van Bad en Wonen, de crème de la crème van baden en relaxen. ‘Wellness’ is een mengvorm van onthaasten, baden en stressmanagement. Als verveling een bedrijf schept dat Putten op de kaart zet, is het te hopen dat Wout Schuit zich nog vaak verveelt.” Ook een pluim voor de ‘vrouw achter de succesvolle zakenman’ Natasja, werd niet vergeten. Vervolgens gaf de burgemeester het sein voor het onthullen van het logo, de drie directeuren Schuit en broers Rob en Gert Hoffmann trokken gezamenlijk aan de touwtjes die het doek deden vallen. Waarna het tijd was voor een spectaculaire act: uit een kist kwam een grote witte ballon, die violiste Sylvia Houtzager (voorheen deel uitmakend van de groep Flairck en sinds enige jaren solo spelend) bleek te bevatten. In de ballon bespeelde zij haar instrument en bevrijdde zich vervolgens, de geboorte van iets nieuws symboliserend. Al spelend daalde zij de trap af. Na afloop verklaarde Houtzager graag nog eens naar Putten terug te komen voor een uitgebreider optreden.

De uitgebreide catering voorzag de gasten van luxe hapjes, zoals hert met wintergroenten en calvados, geheel in stijl met de grandeur van het bedrijf. En uiteraard werd er met champagne geklonken op de start van een zaak waar Putten trots op mag zijn en die tot ver buiten de dorpsgrenzen bekend zal worden. Voor informatie kan men terecht op www.badenwonen.nl en via telefoon 360060. Het bedrijf is gevestigd aan de Hoge Eng Oost 13.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie