Tweebenig leren voetballen

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Bij het begin van het seizoen is er bij SDCP een nieuw jeugdproject van start gegaan. Het doel van dit project is om voetballers aan de basis te stimuleren tweebenig te worden.

Daarom is er een formulier ontwikkeld die bij de aanvang van het seizoen doormiddel van een test de resultaten meet en aan het eind van het seizoen wordt een zelfde test gedaan en kan men de vooruitgang aflezen. De categorie F en E zijn dit jaar getest en dat waren bij elkaar 19 teams.

Voor elk team is een chocoladebeen bokaal beschikbaar gesteld en nog een tweede prijs. Het zwakke been bij een voetballer wordt in het voetbaljargon chocoladebeen genoemd.

Dit betekent dat er minstens 38 spelers hun chocoladebeen zodanig hebben verbeterd dat ze tweebenig zijn geworden en in de praktijk zijn dat meer spelers, want die zitten vlak bij de prijswinnaars betreft resultaten.

Bij een proef vorig jaar bij een D team zijn er 7 spelers van de 14 tweebenig geworden. Dit was de aanleiding voor de jeugdcommissie om het dit jaar grootschaliger aan te pakken. Leiders, trainers en spelers reageerden enthousiast .

De sponsors die het financieel mogelijk hebben gemaakt om dit project te realiseren zijn: Fa.Kok afd. tapijten; Fa. van Hunen B.V. Multimedia en Satelliet; Fa. Ruitenberg Interieurbouw; Fa. Jecor Stationsstraat; Fa.Meilng Meesterschilders; Supporters ver. Blauw Wit SDCP.

Bedenker en organisator van dit project is Ton van der Stelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie