Ruim 1000 dansers op Jazzdansdag Orion

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op zaterdag 25 mei jl. stonden de eerste deelnemers al vroeg voor de deur van sporthal Putter Eng in Putten om zich voor te bereiden op de jaarlijkse Jazzdansdag die door Orion alweer voor de 13e keer werd gehouden.

Ruim 80 groepen met in totaal meer dan 1000 dansers verdeeld over het ochtend-, middag- en avondprogramma kwamen vanuit de regio naar Putten om hun fantastische showdansen te laten zien. Alle leeftijden waren vertegenwoordigd: van 4 jaar tot 20+ groepen, met verenigingen uit o.a.: Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Deventer, Oldebroek, Hoevelaken, IJsselmuiden, Dronten, Apeldoorn, Woerden, Zeewolde en natuurlijk de deelnemers van Orion Putten zelf.

De zaal was elke ronde weer goed gevuld met enthousiaste ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's, die niet alleen uit Putten maar ook met de andere verenigingen meegekomen waren. Het is elk jaar weer jammer dat Orion vooraf aan deze dag geen bekendheid kan geven simpelweg omdat de sporthal te klein is om nog meer publiek te herbergen.

Alle ronden werden een afgesloten met een gezamenlijke dans, een sterrendoek op de achtergrond en een mooie lichtshow maakten deze dag samen met het geluid uit de boxen en de spetterde optredens tot een succesvolle dag. Een vakjury beoordeelde elke groep op originaliteit en aankleding waarvoor je als recreatie- of selectiegroep een mooie danstrofee kon winnen.

Voor een aantal deelnemende groepen was deze jazzdansdag nog een mooie gelegenheid om hun dansen te oefenen voor hun deelname aan het NK, op zaterdag 15 juni aanstaande in AHOY Rotterdam. Voor Orion zullen vijf groepen afreizen naar Rotterdam, de C t/m 13 jaar, de C t/m 19 jaar, de B t/m 16 jaar en de B 20 jaar en ouder. Voor de D t/m 9 jaar wordt het een hele speciale dag op 15 juni, zij mogen namelijk, omdat zij al Nederlands kampioen zijn, hun dans laten zien voorafgaand aan de wedstrijden van het NK.

Alle verenigingen hartelijk bedankt voor hun komst en tot volgend jaar. Orion kijkt terug op een geslaagde en vooral onvergetelijke Jazzdansdag. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie