Sportmarathon 'een leuke Puttense happening'

30 juni 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De peuters van Kindcentrum Putten gaven afgelopen vrijdag het startsein voor de Puttense Sportmarathon. Het evenement verliep vlekkeloos en smaakte volgens de deelnemers absoluut naar meer. Harry Hoorn, bestuurslid van de Puttense Sportmarathon: ,,Het was een leuke, Puttense happening."

Winnaar van de negen deelnemende teams was het team van het Wellness Centre en Tennisvereniging Putten. 24 uur lang met zoveel mogelijk mensen sporten. Puttenaren, maar ook mensen die vanwege hun werk aan Putten verbonden zijn, waren dag en nacht in touw. Ewoud Broekema was lid van het team van KV de Meeuwen. ,,Het was heel bijzonder om midden in de nacht naar een andere locatie te moeten. Je wist gewoon dat alle bestuurders van auto's en fietsen die op de weg waren bezig waren met de Puttense Sportmarathon."

In totaal deden er 180 kinderen en 380 volwassenen mee. Broekema begon met volleyballen, hierna was het zwemmen, badminton, korfbal en turnen aan de beurt. Een vrij intensief programma. ,,Ik heb wel momenten gehad waarop ik wat slaperig werd. Als je daar echter overheen bent, valt het wel mee. Zwemmen doe ik niet iedere week en daar merkte ik wel dat ik diep moest gaan om het vol te houden."

Marga Kieft was coach van het team De Vale Ouwe-Triton. ,,Ik heb alleen bij het touwtrekken mee gedaan, dat was super om te doen. Verder was ik er vooral voor de mentale ondersteuning. Sommige onderdelen waren best pittig. Het krachtcircuit bij het Wellness Centre was enorm zwaar. Het waren onderdelen die ieder maar 2-3 minuten duurden, maar als je te snel van start gaat, kom je jezelf al heel vroeg tegen."

Ondanks de vermoeidheid bleven de deelnemers fanatiek. Jacqueline Beumer, bestuurslid van de Puttense Sportmarathon ging met een teamlid van het team van Notariskantoor De Lange tennissen. ,,Niet iedereen tennist dagelijks, maar toch ging ze ervoor. We hadden alleen de pech dat het ging regenen. 's Morgens vroeg mochten we korfballen tegen De Meeuwen. Als recreantenteam tegen een team van de Meeuwen 1 of 2 weet je wel wat de uitslag wordt. Toch was iedereen bloedfanatiek." Zeker het eindspel, waarbij de negen teams tegen elkaar moesten strijden, was ondanks de vermoeidheid van de deelnemers een waar spektakel om naar te kijken. Hoorn: ,,We speelden een variant van trefbal waarbij mensen die af waren met het hele team terug in het veld konden komen als de pionnen op de kast werden om gegooid. Hierdoor ontstonden hele interessante verschuivingen."

Van een notariskantoor tot een café, politieke partij en sportverenigingen: uit diverse lagen van de samenleving deden groepen mee. Hoorn: ,,We hopen naar de toekomst van de sportmarathon toe dat bijvoorbeeld ook buurtschappen, verenigingen en kerken zich aansluiten om mee te doen. Vroeger waren het vooral de sportverenigingen die mee deden, maar de Puttense Sportmarathon is er voor iedereen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie