Noord-Veluwe start met ondersteuning duurzame projecten

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Zeven Noord-Veluwse gemeenten, Provincie Gelderland en Liander gaan samen, vanuit het Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), kansrijke duurzame projecten ondersteunen. Hiermee willen ze meer vaart zetten achter de besparing op fossiele brandstoffen, de opwekking van duurzame energie, gebruik van biomassa en het realiseren van meer werkgelegenheid.

IGEV Projectontwikkeling gaat kansrijke projecten ondersteunen die voldoende bijdragen aan energiebesparing, duurzame opwekking of een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een biobased economie. Het gaat om projecten die maatschappelijk wenselijk en in principe rendabel zijn maar toch niet autonoom door de markt worden gerealiseerd. IGEV levert een inhoudelijke bijdrage aan het businessplan, op basis waarvan de initiatiefnemer(s) en financiers een investeringsbesluit kunnen nemen. De projecten die voor ondersteuning in aanmerking komen, bevinden zich bij voorkeur op de Noord-Veluwe.

Jan van den Bosch, lid dagelijks bestuur Regio Noord-Veluwe: “IGEV wil op het snijvlak van de energie-initiatieven en de markt opereren. Met professionele projectondersteuning worden, samen met het bedrijfsleven, projectideeën omgezet in concrete realisatie van duurzame energieprojecten. Zo willen we bijdragen aan een versnelde transitie naar een duurzame energiehuishouding. Dit versterkt de regionale economie, biedt werkgelegenheid en houdt de energierekening voor burgers en bedrijven betaalbaar. Als rentmeesters moeten we zorg dragen voor de schepping."

De gemeenten, Liander en Provincie Gelderland hebben het afgelopen half jaar via een businessplan de haalbaarheid onderzocht. IGEV Projectontwikkeling kan dus nu daadwerkelijk worden opgezet en van start gaan. Het businessplan en straks de uitvoering is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Provincie Gelderland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie