Viering veertigjarig bestaan SNMP

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op donderdagavond 26 september werd in Stroud het 40-jarig bestaan gevierd van de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten. Ter gelegenheid hiervan werd een feestelijke bijeenkomst gehouden in een tot de laatste plaats gevulde zaal. Bij binnenkomst kregen alle genodigden een kleine attentie, een zakje zaaizaad met hetzelfde mengsel dat ook voor de geluidswal aan de Van Geenstraat werd gebruikt.

De voorzitter van de Stichting, de heer Aart van Dusschoten, heette iedereen van harte welkom en speciaal de heer Ivo de Wijs en de heren Jaco van Toor en Bart Stornebrink. Vervolgens memoreerde hij in zijn welkomstspeech dat de oprichters een duidelijke visie hadden, maar waarschijnlijk ook nooit verwacht hadden dat hun geformuleerde doelstellingen na veertig jaar nog steeds actueel zouden zijn.

Van Dusschoten stelde dat de Stichting in de afgelopen vier decennia haar bestaansrecht heeft bewezen, maar nog steeds niet op haar lauweren kan gaan rusten. Steeds opnieuw dienen zich nieuwe problemen aan die de aandacht van het bestuur vragen. In een speciale jubileumuitgave van ‘Natuurlijk Putten’ is de geschiedschrijving van de afgelopen 40 jaar te lezen. De Rabobank stelde hiervoor een financiële bijdrage ter beschikking.

Vervolgens schonk de heer Van Dusschoten aandacht aan het feit dat de Stichting gelukkig kerngezond is door een in het verleden opgebouwde reserve, waardoor nooit een beroep gedaan behoefde te worden op gemeentelijke subsidie. Zo kon de Stichting steeds haar onafhankelijkheid behouden.

Verder ontving de SNMP enkele jaren geleden een fors legaat. Een deel hiervan wordt besteed aan natuur-educatieve projecten in onze gemeente en enkele zijn reeds uitgevoerd. Projecten die nog lopen zijn o.a. de aanleg van een paddenpoel in het waterwingebied de Poolse Driesten nabij De Hoevegaerde aan de Krachtighuizerweg (in samenwerking met Vitens) en een oeverzwaluwwand in de Schuitenbeekdelta. De Stichting houdt zich verder bezig met tal van andere activiteiten, ook gericht op de jeugd.

Met het gemeentebestuur en de politiek is een goede verstandhouding opgebouwd. Uiteraard zijn de Stichting en het gemeentebestuur het niet altijd met elkaar eens maar is er wederzijds respect en dat is zeker zo belangrijk.

De Stichting zal zich in de toekomst blijvend inzetten voor de belangen van de natuur en het milieu in Putten en zijn buitengebied.

Vervolgens gaf de voorzitter de microfoon aan de heer Ivo de Wijs die een dynamische en humoristische conference hield met tal van taalkundige spitsvondigheden. Na de pauze waren er 2 prachtige fotopresentaties van Jaco van Toor en Bart Stornebrink. De 250 aanwezigen genoten met volle teugen van de schitterende beelden, vastgelegd in Putten en naaste omgeving.

Al met al kan worden teruggezien op een zeer geslaagde jubileumavond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie