Eigenaar ’t Trefpunt slachtoffer van wraakactie

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De eigenaar van Grand Café ’t Trefpunt is vorige week woensdag slachtoffer geworden van een ordinaire wraakactie. Een zelfgemaakt artikel zorgde voor de nodige opschudding via social media. De 58-jarige Ermeloër zou volgens het artikel opgepakt zijn wegens drugshandel en vuurwapenbezit. Niets daarvan bleek achteraf waar te zijn.

door Angela de Graaf

Het zal je maar gebeuren. Terugkomen van een welverdiende vakantie en bij thuiskomst meteen beschuldigd worden van het feit dat je bent opgepakt in verband met drugshandel en vuurwapenbezit. Het overkwam Ruud de Boer, eigenaar van Grand Café ’t Trefpunt. De Boer had samen met zijn vrouw Sandra weinig tijd om bij te komen van zijn vakantie. Al snel wordt hij gebeld door één van zijn personeelsleden vanwege een vermeend opstootje rondom het café.

Doordat veel wagens van de politie en de Marechaussee in de buurt waren, leek het om een groot incident te gaan. Dit werd nog extra versterkt doordat de blauwe mankrachten vanuit prioriteit 1 naar het café toesnelde. Het spektakel bracht niet alleen sirenes en zwaailichten met zich mee, maar ook de nodige slechte bedoelingen. De situatie werd namelijk als podium gebruikt om De Boer in een kwaad daglicht te zetten.

Na het incident verschijnt er al snel een zelfgemaakt artikel op Facebook. Volgens het artikel zou De Boer opgepakt zijn voor drugshandel en vuurwapenbezit. De Boer neemt meteen contact op met een wijkagent en al snel blijkt dat het gaat om een ordinaire wraakactie. Een actie die is opgezet door een ex-bezoeker van het café die de toegang tot het pand was ontzegt. “Het is gewoon ronduit zielig dat hij op deze manier wraak wil nemen op ons. We waren nog niet terug van vakantie of de telefoon stond roodgloeiend. Dit is echt flauwekul!” aldus De Boer.

De Boer en zijn vrouw hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie: “De actie op zich is heel erg sneu, maar hetgeen wat ik het ergste vind is dat hij mij ook persoonlijk raakt. Mijn kinderen en personeel waren van slag door de hele situatie. Dat gaat me gewoon te ver!” Het echtpaar De Boer baalt van de negatieve publiciteit: “We doen met z’n allen ons best om hier een mooie tent van te maken waar iedereen van harte welkom is! Ik wil juist graag weten wat er allemaal speelt in mijn café. Er staat nu bijvoorbeeld elke zaterdag iemand bij de deur en er komen extra camera’s om alles in de gaten te houden.”

Het grand café pakt de draad de komende weken gewoon weer op. Er staat een mooi programma klaar voor de bezoekers. Vanaf 14 november is het elke tweede donderdag in de maand genieten van Jazz Please. En op 13 december verwelkomt het café voor de zesde keer dit jaar The Booming Piano’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie