Kooravond in Oude Kerk Putten

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op zaterdagavond 9 november is er een kooravond in de Oude Kerk in Putten. Kinderkoor 'de Jonge Luitjes' o.l.v. Martine v.d. Hazel-Stoffer zal optreden. De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.00 uur zijn afgelopen. De toegang is gratis. Tijdens de avond zal de opbrengst van de winterhulpactie op de CNS scholen in Putten en Uddel bekend worden gemaakt.

Zo'n 1.250 leerlingen van negen CNS scholen in Putten en de Prins Willem Alexanderschool te Uddel (die deel uitmaakt van de genoemde schoolvereniging) voerden begin oktober 2013 actie voor voedselpakketten voor arme mensen in Oost-Europa. Deze pakketten worden tijdens de wintermaanden verspreid via contactpersonen van stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld. Op zaterdagavond 9 november 2013 wordt het geld tijdens een concert in de Oude Kerk in Putten symbolisch overhandigd aan vertegenwoordigers van Hulp Oost-Europa.

De kinderen hebben klusjes gedaan, verkochten pepermunten, stroopwafels en symbolisch voedselpakketten. De opbrengst zal besteed worden aan de aankoop van voedselpakketten die tijdens de wintermaanden verspreid worden in Oost-Europa. De winters in Oost-Europa zijn vaak streng. Er zijn arme gezinnen, ouderen, daklozen, kinderen en zieken die geen sociaal vangnet hebben, zodat ze tijdens de koude winters aan hun eigen lot overgeleverd zijn. Stichting Hulp Oost-Europa helpt waar nodig via plaatselijke kerkelijke gemeenten en organisaties.

De pakketten worden niet in de Nederland samengesteld en vervoerd naar Oost-Europa. Stichting Hulp Oost-Europa kiest er bewust voor om het geld beschikbaar te stellen aan betrouwbare contactpersonen in Oost-Europa. Deze mensen weten waar de nood is en welke producten voor wie geschikt zijn. De pakketten worden op maat ingekocht en samengesteld. Deze manier van werken scheelt in ieder geval transportkosten van Nederland naar Oost-Europa. Een tweede pluspunt is dat de plaatselijke economie in Oost-Europa wordt gestimuleerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie