Rally van Putten ziet levenslicht

7 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het is een feit, de Rally van Putten kan toegevoegd worden aan de kalender. Al enige tijd is de organisatie druk bezig uitdagende proeven uit te zetten, het tijdschema en het regelement op te stellen, overleg met de gemeente te voeren en alle overige activiteiten te ontplooien welke nodig zijn om een wedstrijd te organiseren.

Het is uiteindelijke gelukt. Het bestuur van de Stichting Rallyevenementen Voorthuizen heeft, in samenwerking met het organisatie comité, besloten het licht op groen te zetten. Dat betekent dat de Rally van Putten een feit is.

De organisatie wil er met nadruk op wijzen dat deze rally een nieuw initiatief is en géén opvolging of vervolg van de Nederland Rally welke in het verleden vanuit Barneveld werd verreden. Het zijn nieuwe proeven van een nieuwe organisatie.

Op 10 mei zal deze eendaagse wedstrijd gehouden worden. Een wedstrijd die over vijf klassementsproeven voert. De eerste twee proeven, elk ruim 20 kilometer, worden ieder twee keer gereden waarna beide proeven aan elkaar worden gekoppeld. Er ontstaat zo een proef van meer dan 30 kilometer. In totaal voert de strijd over ruim 110 wedstrijd kilometers.

Het parcours bestaat uit diverse soorten harde- en onverharde ondergrond. Tevens zal op diverse plekken van de openbare weg worden afgeweken en over het erf van een aantal boerenbedrijven worden gereden.

In de morgen vindt de technische keuring plaats en 's middags worden de proeven afgewerkt. Na de finish, tijdens de afterparty, vindt de prijsuitreiking plaats. Hierbij zullen beelden worden getoond welke die dag zijn opgenomen door 14 langs het parcours opgestelde camera's. Deze camera's zijn tijdens de wedstrijd te volgen via internet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie