CDA Putten opent handhavingsmeldpunt

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het CDA Putten is erg geschrokken van het grote aantal lastgevingen dat het huidige college haar burgers opgelegd heeft en wil graag het verhaal van de getroffen burgers in kaart brengen. De reacties die op het meldpunt binnenkomen, wil het CDA Putten met een begeleidend schrijven aanbieden aan de formateur van het nieuw te vormen college.

Op herhaald verzoek heeft de CDA-fractie eind november 2013 een overzicht onder ogen gekregen van opgelegde dwangsommen, geïncasseerde dwangsommen en geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden dwangsommen gedurende de huidige raadsperiode. In nog geen vier jaar tijd zijn er 728 lastgevingen opgelegd en is er een bedrag van € 833.260 aan dwangsommen ingevorderd (dit is 8x meer dan Amersfoort in dezelfde periode heeft ingevorderd).

Het CDA Putten zet grote vraagtekens bij het handhavingsbeleid dat het huidige college uitvoert. Het college lijkt zich te verschuilen achter de ambtenaren en die op hun beurt weer achter regels. De gemeente Putten lijkt Nederlands kampioen handhaven te willen worden, het CDA Putten heeft daar geen behoefte aan.

Daarom heeft het CDA Putten per heden een handhavingsmeldpunt geopend waar de burgers hun handhavingservaringen kunnen delen. Het doel is om het huidige handhavingsbeleid te doorbreken. De fractie van het CDA Putten is al lange tijd volop bezig om te proberen tot een humaner en oplossingsgericht handhavingsbeleid te komen. Wij zijn namelijk van mening dat heel veel handhavingszaken in goed overleg met de burger en het college opgelost hadden kunnen worden (zonder dwangsommen)!

Het CDA Putten is erg benieuwd hoe de burgers die de afgelopen vier jaar een lastgeving van de gemeente Putten ontvangen hebben dit ervaren hebben. Heeft de gemeente bijvoorbeeld geprobeerd via een gesprek een oplossing te zoeken voor het probleem of werd u direct een dwangsom opgelegd ?

De ingezonden reacties en ervaringen van de burgers zullen wij gebundeld overhandigen aan de formateur om daarmee nog duidelijker te kunnen onderbouwen dat het handhavingsbeleid in Putten zo snel mogelijk aangepast moet worden.

Het CDA handhavingsmeldpunt is als volgt bereikbaar:

- via de CDA inloopwinkel (Kelnarijstraat 4, openingstijden: woensdag 10.00 uur tot 12.00 uur; vrijdag van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 14.00 uur.)

- per email handhavingsmeldpunt@solcon.nl

- telefonisch: 0341-353477 of 06-42563828

- per post: Secretariaat CDA Putten; Jansgoed 8; 3882 WK PUTTEN

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie