Puttense Automobiel Parade niet groter, maar wel grootser

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Dit jaar staat de vijfde editie van de Puttense Automobiel Parade op het programma. De organisatie staat momenteel aan de vooravond van het eerste lustrum van het evenement. De eerste voorbereidingen zijn al weer getroffen en de eerste aanmeldingen stromen binnen.

door Angela de Graaf

Joop Ploeg, organisator van het evenement, kijkt met een grote grijns vooruit: ,,Ik kijk er echt ontzettend naar uit. We gaan er met het team alles aan doen om er weer een fantastische dag van te maken."

De eerste zaterdag van juli zullen de straten in het centrum van Putten weer vol staan met verschillende voertuigen. Jong en oud kan zijn hart ophalen tijdens deze dag. In de ochtend gaat de dag traditioneel van start met de optocht en daarnaast zullen er verschillende bezienswaardigheden in het centrum te zien zijn. Zo zal er een thema- en tuningstraat zijn, maar uiteraard mogen de klassieke oldtimers en showtrucks ook niet ontbreken. Dit jaar zal er ook weer een voorprogramma zijn op de vrijdagavond voorafgaand aan het evenement.

Show, wedstrijdelementen, en demo’s. Het is allemaal onderdeel van de Puttense Automobiel Parade. Het kan niet op. ,,We zijn nu op zijn grootst. We kunnen niet groter worden, maar wel grootser. We doen ons best om de inhoud ieder jaar te verbeteren", aldus Ploeg. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een grote trekpleister. Uit het hele land komen bezoekers en deelnemers naar Putten om te genieten van deze dag. ,,Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal bij een auto. Dat maakt de dag des te specialer. Er is een platvorm om dit verhaal te delen met de bezoekers. Je zou er haast een boek over kunnen schrijven", aldus Ploeg.

Vrijwilligers en sponsors

Naast alle bezoekers is er een groot team aan vrijwilligers en trouwe sponsors die samen met elkaar de dag tot een groot succes maken. Ploeg is er maar al te trots op. ,,Iedereen wil graag zijn of haar steentje bijdragen aan dit evenement. Dat geeft de organisatie natuurlijk een enorme boost. De betrokkenen regelen zelfs op eigen initiatief acties met betrekking tot de parade. Daar kun je alleen maar heel erg dankbaar voor zijn."

Al met al belooft het weer een groot spektakel te worden. Het complete programma word eind mei bekend gemaakt. De deelnemers van dit jaar kunnen in ieder geval uitkijken naar een mooie viering van het lustrum. In de welbekende goodiebag krijgen de deelnemers dit jaar als cadeautje Een DVD met een terugblik op de afgelopen vijf jaar. Op de DVD zullen foto’s en video’s te zien zijn. Deze DVD is ook op het evenement zelf verkrijgbaar. Wilt u meer informatie of deelnemen aan deze dag? Ga naar www.automobielparade.nl of stuur een e-mail naar joopploeg@solcon.nl Inschrijving en deelname aan deze dag is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie