Veel belangstelling voor nieuwbouw Schauwplein

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Woningstichting Putten (WSP) is blij verrast met de vele reacties op het woonbehoefte-onderzoek voor de laatste fase aan het Schauwplein. Een fase die bestaat uit 39 sociale huurappartementen voor de vijfenvijftig plusser. Voordat de plannen definitief ontwikkeld zouden worden was het belangrijk om te weten of er wel voldoende verhuisbereidheid was. "Die verhuisbereidheid is er dus absoluut!" vertelt Monique Boeijen, directeur-bestuurder van de WSP. "Het valt echter niet mee om het plan financieel rond te krijgen. De verhuurderheffing die woningcorporaties vanaf dit jaar moeten betalen, gooit behoorlijk roet in het eten, waardoor er fors geld op dit project moet worden toegelegd. De WSP zoekt nu naar mogelijkheden om dit verlies zoveel mogelijk te beperken."

Een bestemmingsplanwijziging is in voorbereiding. De WSP streeft ernaar om de aanbesteding rond de zomervakantie te laten plaatsvinden en de omgevingsvergunning in september aan te vragen Als alles voorspoedig verloopt kan in november met de bouw gestart worden. De oplevering zal dan in het voorjaar van 2016 kunnen plaatsvinden.

Om een indruk te krijgen van wat er gebouwd gaat worden is er op de website van de WSP (www.wsputten.nl) een mooi animatiefilmpje te zien. Ook is de verhuurbrochure te downloaden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie